Közösséget építünk

50. évfordulójukon köszöntötték a Kaczmarek házaspárt

Kaczmarek György és Fülöp Mária ötven éve kötöttek házasságot. Az ünneplésből a kerületi önkormányzat is kivette a részét, a házaspárt Egry Attila alpolgármester köszöntötte november 5-én egy csokor virággal és a Turay Ida Színház egy tetszőleges előadására szóló páros jeggyel.

Kaczmarek György és Fülöp Mária ötven éve a Baross utcai Polgármesteri Hivatalban keltek egybe, azóta József körúti lakásukban élnek. Mint az asszony mondta: bár az utca zajos, minden ide köti őket, nem szívesen költöznének el. „Minden közel van, ha kell, járókerettel is el tudok menni a sarki boltba” – mondta nevetve. Férje azt is hozzátette: ő 1956-ot is ebben a lakásban élte át, innen menekült le a pincébe, innen hallotta a lövéseket.

Amikor hosszú házasságuk titkáról kérdeztük őket, Kaczmarek György azt felelte: ez náluk családi hagyomány, a nagyszülei – pár nap híján – hetven évig éltek együtt, a szülei hatvan, felesége szülei szintén több mint ötven esztendeig. „Ilyen ez a család. Kitartóak vagyunk és bírjuk a strapát” – tette hozzá tréfásan. Úgy tűnik a humor mindenre gyógyír, a házaspár ugyanis remek egészségnek örvend, mozgékonyak, szívesen sétálnak, tesznek-vesznek. Mint mondják, mindig van dolog, ha nem a lakásban, akkor az unokákkal, ugyanis már három is van nekik. „Egy öt éves ikerpár és egy hatéves kisfiú, aki most ment első osztályba” – sorolta a láthatóan boldog nagymama, hozzátéve: „sokat vagyunk velük, segítünk, ahol tudunk. Mondhatjuk, hogy boldog nyugdíjasok vagyunk.”

Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: Senger Nikolett/Józsefváros újság

« vissza