Palotanegyedi mindenes

„A Palotanegyed asszonyai”

2016. május 3.

Időutazás számos régi történettel, anekdotával, korabeli pletykákkal tarkítva. Ezt ígéri az a tavasszal megvalósuló kulturális program, amelynek célja, hogy egy kellemes sétával egybekötve bemutassa a valaha kerületünkben élt, emlékezésre méltó hírességeket.

 A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával, a Mágnásfertály Séták keretében hat egymást követő héten szerveznek kirándulásokat a Palotanegyedben, amelyben a kerületben élt vagy munkálkodott nevezetes személyekhez kötődő emlékhelyekhez, házakhoz látogatnak el. „Ez alkalommal színésznők, művészek, feleségek, szeretők, másokért elhivatottan munkálkodó nők kerültek fókuszba. A sétát Blaha Lujza életútjának ismertetésével kezdtük. A program maximum 25 fővel indul el, de úgy tűnik, hogy a létszámmal nem lesz gond, ugyanis jó előre megteltek a csoportjaink” – mondta el a sétavezető. 




Boján Edit is részt vett a szombat délutáni programon. „Én korábban a Palotanegyedben éltem, és nagyon jó érzés ismét bejárni ezeket az utcákat. Magam sem tudtam eddig, hogy egy-egy utca, vagy ház miről nevezetes. Nagyon hasznosak, érdekesek ezek az alkalmak” – hangsúlyozta az idős asszony.
Legközelebb május 7-én, reggel 9 órától a Szép szerelmek krónikája, 14 órától pedig A Palotanegyed asszonyai elnevezésű sétán vehetnek részt az érdeklődők.


 Bővebb információt alábbi cikkünkben találhat:
 
 Ingyenes kultúrtörténeti séták a Palotanegyedben

 

« vissza