Európa Belvárosa Program

A Palotanegyed tovább szépül

2015. március 24.

Újabb társasház újult meg a Palotanegyedben, 22 millió forintos önkormányzati segítséggel. Ezúttal a Gyulai Pál utca 1. lakói vehették birtokba megszépült lakókörnyezetüket.

Sok apróság tesz ki egy nagy változást – gondolhatnánk a Gyulai Pál utca 1-es számú ház belső tereit járva, hiszen sok minden változott itt, természetesen előnyére. A ház nagyságánál fogva két belső udvarral is rendelkezik, melyeken közösségi tereket alakítottak ki.

 



Pihenésre, beszélgetésre alkalmas padokkal körülvett virágágyások kerültek kialakításra, biciklitárolókat állítottak fel és felújították a járóburkolatot is. Mindezek mellett rendbe hozták a függőfolyosók aljzatát és burkolatát, kijavították és lefestették a kovácsoltvas korlátot, helyreállították és lefestették a belső homlokzatokat. De a kapualjak is újra régi pompájukban ragyognak, és új postaládákat is kapott a társasház, valamint megújult a homlokzat is az első emeleti oszlopsorig.


 



Szilágyi Demeter, a Palotanegyed egyik önkormányzati képviselője elmondta, hogy a 44 milliós beruházást, pályázat útján, a költségek felével támogatta az önkormányzat. Örömét fejezte ki, hogy – ha közvetetten is – egy kicsit viszonozni tudták azt a kedvességet és jóindulatot, amivel a ház lakói fogadták azt a kezdeményezést, hogy termelői piacot tartsanak szombatonként a ház Gyulai Pál utca felőli részén.


 



Virga Erzsébet közös képviselő elmondta, hogy nagyon boldogok a felújítások miatt, régóta takarékoskodott a társasház, hogy ki tudják fizetni az önrészt, de az eredményt látva megérte. Sőt, már most azt tervezgetik, hogy nem hagyják abba a felújítást ebben a szakaszban, hanem folytatják a hátsó lépcsőházak és az átjárók korszerűsítésével.


Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza