Választás 2014
Megkapták megbízásukat az egyéni képviselők

Átvette mandátumát a polgármester

2014. október 17.

Október 17-én átvette megbízólevelét Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere és a 12 egyéni választókörzetből a VIII. kerületi képviselő-testületbe jutott önkormányzati képviselő.

A helyi választási bizottság megállapította, hogy az önkormányzati választások eredményesek és érvényesek voltak a VIII. kerületben. A polgármester és a 12 egyéni képviselő megválasztásának eredményéről szóló helyi választási bizottsági határozat október 15-én jogerőre emelkedett, az iránt fellebbezés nem érkezett. Ezért a választási bizottságnak három napja volt arra, hogy átadja a megbízási levelet, melyet a polgármester és a 12 egyéni választókörből választott képviselő október 17-én vett át a bizottság elnökétől a polgármesteri hivatal dísztermében.

 

Átvette mandátumát dr. Kocsis Máté polgármester és a 12 egyéni önkormányzati választókörzetből a VIII. kerületi képviselő-testületbe jutott képviselő: Dudás Istvánné, dr. Ferencz Orsolya, Gondos Judit, Balogh István, Egry Attila, Guzs Gyula, Kaiser József, dr. Sára Botond, Soós György, dr. Szilágyi Demeter, Vörös Tamás, Zentai Oszkár.

 

A megbízó levelek átvételét követően a polgármester megköszönte a helyi választási bizottság munkáját, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az önkormányzati választások zavartalanul zajlottak Józsefvárosban.

 

A kompenzációs listáról bejutott képviselők később vehetik át megbízásukat, mivel ahhoz, hogy megállapítsák mandátumukat, előbb az egyéni képviselők megbízásának jogerőre emelkedése volt szükséges.

 
  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza