Közösséget építünk

Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázat

2016. május 6.

Idén is meghirdették a Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázatot, amelyre rajzokat, festményeket várnak szervezők bármiről, ami igazán érdekli a pályázó óvodás, alsó- és felső tagozatos általános iskolás gyermekeket. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a II. Bródy Piknik családi és gyermeknap a Palotanegyedben rendezvénysorozaton kerül sor május 28-án.

 A pályázat célja a gyermekek kreativitásának és önkifejezésének az ösztönzése, vizuális kultúrájának fejlesztése, a kísérletező művészet felfedezése, figuratív és nonfiguratív formában.
Három korcsoportban várják a jelentkezéseket: óvodás, általános iskola alsó tagozat és általános iskola felső tagozat.
A pályamunka A4-es méretben bármilyen technikával (vízfesték, tempera, zsírkréta, ceruza, stb.) készülhet. Az alkotások hátoldalán illetve az e-mail-ben fel kell tüntetni a gyermek nevét, korát, az e-mail címét, a kép címét, az iskola, óvoda nevét, a gyermek törvényes képviselőjének a nevét, elérhetőségét. Amennyiben a pályázónak még nincsen saját email címe, úgy a szülő, törvényes képviselő email címe kerüljön megadásra. 

 
A pályamunkákat a következő címre juttassa el:
H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ Budapest 1085 Horánszky u. 13.

 Elektronikus úton:
francoisfiedlerart@gmail.com

A szervezők a beküldött anyagokért felelősséget nem vállalnak, a pályaműveket nem áll módjukban visszaküldeni.

 
Az ünnepélyes eredményhirdetésre a II. Bródy Piknik családi és gyermeknap a Palotanegyedben rendezvénysorozat keretében 2016. május 28-án, szombaton 14:30 órakor a 1088 Budapest, Gutenberg téren kerül sor. Rossz idő esetén helyszín a Vasas Művészegyüttes székháza (Kőfaragó u. 12.).

 
Beküldési határidő: 2016. május 23.


A pályázat támogatói:

Civilek a Palotanegyedért Egyesület 
Fiedler Art Foundation
H13 Diák-és Vállalkozásfejlesztési Központ
NaN-art Rajztanoda és Grafikai Műhely

 
Francois Fiedler

 
A pályázat névadója François Fiedler (1921-2001) nemzetközileg az egyik legelismertebb magyar származású francia művészek közé tartozik. Öt évesen már olajfestékkel vászonra fest. 1931-ben csodagyerekként felnőtt festőművészek között állítják ki alkotásait a Benczúr Körben. Tizenévesen a Szépművészeti Múzeum vásárolja műveit, szintén tucatnál is több műalkotását az állam vásárolja meg, melyek ma a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményében találhatóak meg. A Palotanegyedből a II. világháború befejezése után Párizsba költözik, ahol rendszeresen olyan elismert művészekkel együtt állít ki, mint Braque, Chagall, Calder, Giacometti, Kandinszky, Leger, Miró, Matisse, Picasso…
 

« vissza