Kerületi hírek

Józsefvárosi címeres zászló kerül lakóházainkra

Kerületünk fennállásának 240. évfordulója alkalmából az önkormányzat Józsefváros címerével ellátott ünnepi zászlókat adományoz a kerületi lakóházak részére. A címeres lobogók egy részét kerületünk alpolgármesterei és önkormányzati képviselői adták át a napokban.

A Százados úti lakótelepre Sára Botond alpolgármester vitte el a címeres lobogót. „1777-ben Mária Terézia adta a József nevet városrészünknek. A kerület 240. születésnapjára az önkormányzat minden társasháznak címeres zászlót ajándékoz” – mondta el lapunknak Sára Botond.

 
 

Az alpolgármester szerint a helyi kötődést szimbolizáló lobogókat nem csak az évfordulón, hanem akár állami ünnepkor is használhatják a lakók.
 

Sántha Péterné alpolgármester a Tavaszmező utcai 1. szám alatti társasházban adta át az ünnepi zászlót. „A kerületben járva-kelve örömmel látom, hogy a házak büszkén rakják ki a mindenkori lobogót” – hangsúlyozta az alpolgármester.
 
 
 

Majd hozzátette: október 23. alkalmából is szinte minden házon ott lengett a forradalmi zászló, bízik benne, hogy a születésnapi lobogó is ugyanilyen tetszésnek örvend majd.
 

A Krúdy Gyula utca 2. társasháznak Egry Attila alpolgármester vitte el a zászlót.
 
 
 

Mint elmondta: az épületeket ezzel feldíszítve közösen tudjuk megünnepelni a jeles évfordulót. „Nem ez az első alkalom, hogy zászlót adományoztunk a társasházaknak: az 56-os évfordulóra forradalmi, a tavaszi időszakban farkasfogas lobogók kerültek az épületekre. A visszajelzések alapján elmondható, a társasházak örülnek, hogy szép, új lobogó kerül az épületekre” – tette hozzá az alpolgármester. 
 

Szilágyi Demeter képviselő a Gyulai Pál utca 12. lakóinak vitte el a címeres lobogót.



Mint azt a képviselő elmondta, a zászló nem csak a város 240 éves múltját jelképezi, hanem a jelenkori összetartást is, azt, hogy Józsefváros nem csak egy lakhely a számunkra, hanem az otthonunk, és büszkék vagyunk a fejlődésére és közös sikereinkre.

 
 

Zentai Oszkár önkormányzati képviselő, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke a Luther utcába vitt címeres zászlót, Ferencz Orsolya önkormányzati képviselő pedig a Kolónia lakóközösségének adta át az ünnepi lobogót. 
 
 
 

Amelyik ház még nem kapott zászlókat, azok társasházi képviselői november 6-ig, reggel 8 és délután 6 óra között vehetik át a lobogókat a Kesztyűgyár Közösségi Házban (1084 Budapest, Mátyás tér 15.).

 

« vissza