Palotanegyedi mindenes

Ötszáz fős kórus énekelt a Nemzeti Múzeum lépcsőjén

2016. május 31.

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg Budapesten a Református Zenei Fesztivált, amelynek egyik látványos programeleme minden évben a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén éneklő, ötszáz fős fesztiválkórus szolgálata. Május 28-án az ökumenikus igehirdetéssel egybekötött esemény résztvevőit Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte.

 Már hagyomány, hogy a különböző kórusok a Kárpát-medence több pontjáról is ellátogatnak a budapesti Református Zenei Fesztiválra, ahol a – nem csupán – református énekkarok közösen lépnek fel a Nemzeti Múzeum lépcsőjén. Idén a reformáció 500. évfordulójára készülve rövid igehirdetést is hallhattak az érdeklődők, amelyre a szervezők négy másik protestáns egyház képviselőjét is meghívták.




Sántha Péterné köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a zenei fesztivált mindig egy héttel június 4-e, a Nemzeti Összetartozás Napja előtt rendezik meg, amely méltó nyitánya a Magyarság Házában ebből az alkalomból meghirdetett egész hetes eseménysorozatnak.
Az alpolgármester Isten áldását kérte a résztvevőkre és köszönetét fejezte ki, hogy az ország különböző tájairól és határon túlról is eljöttek szolgálni.

 


A szervezők idén is várták az adományokat és felajánlásokat, amellyel az adakozók ismét Kárpátalját segítették.


 Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza