Palotanegyedi mindenes

Sanghaji delegáció járt Józsefvárosban

2016. szeptember 13.

Kína egyik legnagyobb gazdasági központjának számító Sanghaj város Changning kerületéből érkezett delegáció Józsefvárosba az elmúlt héten. Az ötfős küldöttséget Sára Botond, Egry Attila és Sántha Péterné alpolgármesterek fogadták. A látogatók célja az volt, hogy megismerjék az önkormányzat működését, különös tekintettel a közbiztonsági fejlesztésekre és a köztisztasági kérdésekre.

Kiváló kapcsolatot ápol Józsefváros Shanghaj több kerületével. A Changning nevű városrészből már több alkalommal járt kerületünkben delegáció, ezúttal a közbiztonsággal és köztisztasággal kapcsolatos kérdések és tapasztalatok álltak a középpontban.

Sára Botond Józsefváros alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy pont ezen területek iránt érdeklődnek a vendégek, hiszen kerületünk éppen ezeken ért el jelentős eredményeket az elmúlt években. „A teljes kerületet lefedő kamerarendszert építettünk ki, felújítottuk a közparkokat is. Mindezt úgy, hogy immár öt éve egyensúlyos a kerület költségvetése” – mondta el a delegáció tagjainak Sára Botond. Az elhangzottakat a küldöttek is megerősítették: a delegáció vezetője szerint 2007-es látogatásuk óta rengeteget fejlődött a kerület, szebb és rendezettebb lett.

A kínai vendégeknek Józsefváros közbiztonságáról Molnár Gábor VIII. kerületi rendőrkapitány tartott előadást. Bajusz Ferenc, a józsefvárosi közterület-felügyelők vezetője a szervezetük munkáját mutatta be, míg Kaiser József, a józsefvárosi polgárőrök vezetője a helyi polgárőrség tevékenységéről számolt be. A delegáció az előadásokat követően megtekintette a Víg utcai Rendőrkapitányság épületében üzemelő térfigyelő központot is. 

Zhong Xiaoyong, a delegáció vezetője lapunknak elmondta: szembetűnő, hogy nemcsak az infrastrukturális fejlődés figyelemre méltó Józsefvárosban, hanem a mögötte lévő munka is. Nagyon fontos, hogy tanuljunk egymástól, most azon dolgozunk, hogy egymás testvérkerületeivé váljunk – zárta szavait Zhong Xiaoyong. 

« vissza