H13

Támogatás a kerületi vállalkozásoknak

2015. június 26.

Újabb támogatást nyújt a fiatal vállalkozóknak Józsefváros önkormányzata: ezúttal kedvezményes bérleti díjat állapítanak meg a nem lakáscélú ingatlanok bérlésére Józsefvárosban.

 

A kedvezményben a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ programjaiban részt vevő, józsefvárosi székhellyel rendelkezők részesülhetnek.

Straub Fanni, a foglaljorvost.hu ötletgazdája már a kezdetektől részt vesz a programban. Elmondása szerint egyedül vágott bele az internetes magánorvos-kereső és időpont-foglaló weboldala működtetésébe, ma pedig már három alkalmazottal dolgozik. A programban nagy segítséget jelentett, hogy házon belül van könyvelő, pályázati tanácsadó és adóügyi szakértő is. Mindezeknek is köszönhetően mára már több befektető is érdeklődik cége iránt. A fiatal vállalkozó úgy tervezi, hogy továbbra is a kerületben folytatja tevékenységét. 

 


A cél, hogy Józsefvárosban maradjanak


Immár két éve, hogy létrehozta a Józsefvárosi Önkormányzat a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központot, ahol számos üzleti tréninget, előadást, kurzust és fórumot tartanak hónapról hónapra.

  

Mindezek mellett a H13 olyan inkubációs szolgáltatásokat is nyújt a fiataloknak, amely segít elindítani vagy éppen talpra állítani vállalkozásokat. Ebbe a programba üzleti tervvel lehet pályázni, mely egy éven keresztül egy bázist jelent a bekerülő csapatoknak. A program célja, hogy az itt megerősödő cégek józsefvárosi vállalkozássá váljanak, ezért az inkubációs időszakot követően sem engedi el a kezüket az önkormányzat.



Kedvezményes bérlési lehetőségek

A június 4-én tartott képviselő-testületi ülésen elfogadták azt az előterjesztést, amely szerint a program résztvevőinek az inkubációból kilépve kedvezményes bérleti lehetőséget biztosít az önkormányzat.

 

Ezen vállalkozásoknak az első két évben bérleti díjként a mindenkori közös költség 10 százalékkal növelt értékét, majd a harmadik, negyedik és ötödik évben az ingatlan forgalmi értékének csupán 3, 4,5 és 6 százalékát fizethetik.


Inkubáció: a vállalkozásfejlesztés prémium terméke

Zékány Zoltán, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ vezetője szerint az inkubáció a vállalkozásfejlesztés prémium terméke. A 18 és 35 év közötti fiatalok jelentkezhetnek egyrészt az ötletükkel: ebben az esetben az a cél, hogy elinduljon a vállalkozás. Ugyanakkor jelentkezhet már működő, kezdő vállalkozás is: itt azt szeretnék elérni, hogy legalább egy fővel növekedjen az alkalmazotti létszám.




Az inkubációs programba bekerülők két lehetőség közül is választhatnak. Az egyikben szakmai támogatást nyújt a központ, a másikban mindezek mellett egy munkaállomást is kapnak a fiatal vállalkozók.


      Forrás:
jozsefvaros.hu

« vissza