Teljesen megújul a Horánszky utcai bölcsőde

Újjáépülő Palotanegyed
Modern környezetben játszhatnak a gyerekek

Teljesen megújul a Horánszky utcai bölcsőde

2014. augusztus 12.

Folytatódik és őszre teljesen megújul a Horánszky utcai Játékvár bölcsőde. A tavalyi homlokzati felújítás után idén az udvarra néző épületrészt korszerűsítik.

A Palotanegyedben található nevelési intézmény felújítása tavaly nyáron kezdődött, amikor a homlokzati részen kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a falat, és új, vidám festést kapott az épület. Év közben modernizálták a konyhát, és az irodai dolgozók is kaptak két új számítógépet. De ezzel a felújítási munkálatok nem fejeződtek be, hiszen a józsefvárosi önkormányzat jóvoltából szeptemberre az épület kívül-belül megszépül. Még egy nagy változás történt a bölcsi életében a közelmúltban, hiszen egy önkormányzati döntés értelmében az eddig csak a címükről beazonosítható intézmények fantázianevet választhattak maguknak, így a Horánszky utca 21. szám alatt található bölcsőde a Játékvár nevet vette fel.

A teljes egészében önkormányzati finanszírozású beruházást Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter helyi önkormányzati képviselő felügyeli. A most is gőzerővel zajló munkálatokról az alpolgármester elmondta, hogy az önkormányzat 40 millió forintot biztosított a felújítás mostani ütemére. Ennek keretében az épület elé úgynevezett kifutásgátló kerül a csöppségek biztonsága érdekében, hőszigetelést kap a belső homlokzat, kicserélik az udvari nyílászárókat, és lefestik a falat. Higiéniai okokból a belső tereket is kifestik, mázolják. De nemcsak az épület, az udvar is megújul, műfű borítást kap, és új játékok is érkeznek. Fontos változás még, hogy 80 kiságyrácsot kicserélnek, illetve felújítják a kültéri altatásra is alkalmas fekhelyeket. Augusztus hónapban a bölcsőde zárva tart, hogy szeptemberre elkészüljenek a felújításokkal.

  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza