Tetőfelújítás a Jog- és Államtudományi Kar épületén

Újjáépülő Palotanegyed
Megújul a Pázmány Egyetem

Tetőfelújítás a Jog- és Államtudományi Kar épületén

2014. augusztus 14.

Felállványozták a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szentkirályi utcai épületét. A kar szeptemberben már felújított tetőszerkezettel várja a diákokat, az iskola a beruházást saját forrásból fedezi.

Már javában zajlanak a munkálatok, hogy a szeptemberi iskolakezdésre megújulva várja a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának Szentkirályi utcai épülete a hallgatókat. „A felújítás egyrészt a veszélyesen károsodott részek javítása céljából, másrészt a tetőszerkezet 30–50 évre való konzerválása miatt vált szükségessé” – nyilatkozta lapunknak Vizi Katalin, az egyetem beruházási osztályának vezetője.

A jelenlegi munkálatok a meghibásodott szerkezeti csomópontok megerősítésére, a faanyag védelmének elkészítésére, a szarufák és tetőlécek cseréjére, párazáró fólia elhelyezésére, valamint a teljes bádogozás cseréjére terjed ki. Az évtizedek alatt az utcai homlokzat díszes pártafala is jelentős mértékben károsodott, ezek javítása és szakszerű helyreállítása zajlik jelenleg – tette hozzá Vizi Katalin. Az épület tetőszerkezetének felújítása az egyetem saját forrásából valósul meg.

  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza