Újjáépülő Palotanegyed

Újabb félmilliárd forintra pályázhatnak a társasházak

2016. február 25.

Józsefváros önkormányzata 2015-ben minden korábbinál nagyobb összeget, félmilliárd forintot biztosított társasházak felújítására. A pályázat rendkívül népszerű, 136 lakóház újul meg. A program idén is folytatódik: a társasházak 504 millió forintra pályázhatnak.

 A lakóházak a kisebb felújítási munkáktól kezdve a nagyobb beruházásokra is igényelhetnek támogatást, könnyített pályázati lehetőségek keretében. A társasházi pályázatra vonatkozó szabályrendszert megváltoztatták, hogy minél több ház pályázhasson és egyszerűbb legyen az adminisztráció. Továbbá kibővítették az igényelhető összeg mértékét, hogy nagyobb fejlesztések is megvalósulhassanak. A Józsefvárosi Önkormányzat ezzel azt kívánja elérni, hogy javuljanak a lakosok életkörülményei, illetve kialakuljon egy élhetőbb lakókörnyezet.


 


 A pályázatok eredményeként több mint 130 bér- és társasház modernizálódik, szépül meg. Többek között gázvezetékeket, elektromos rendszereket korszerűsítenek, tetőfelújításokat végeznek, homlokzatok szépülnek meg, burkolatot cserélnek, felvonókat javítanak, lépcsőházakat, függőfolyosókat újítanak fel, babakocsi- és kerékpártároló helyiséget alakítanak ki.
Új támogatási formaként, bármelyik józsefvárosi társasház pályázaton kívüli, egyszeri, vissza nem térítendő támogatásként 250 ezer forintot is igényelhet. Ezt az összeget kisebb nagyságrendű felújítások esetén vehető igénybe: például kaputelefonok, kamerák javításához, kiépítéséhez, bejárati kapu felújításához.

 


A program idén is folytatódik

 
 Az önkormányzat a következő évek kiemelt fejlesztési programelemeként a bér- és társasházak felújítását határozta meg, ezért a program idén is folytatódik. A képviselő-testület február 4-i ülésén elfogadta Józsefváros 2016-os költségvetését, amelynek értelmében idén a társasházak a tavalyinál valamivel több pénzre, összesen 504 millió forintra pályázhatnak. A pályázatra folyamatosan lehet jelentkezni, határidő nincs.


  Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza