Megnyitotta kapuit az ország első egyszülős központja kerületünkben, az Üllői út és a Mária utca sarkán. Az állami segítséggel létrehozott civil intézményben a kávézó és a játszóház mellett segítő szakemberek várják az egyedülálló szülőket, akik akár mobilirodaként is használhatják a közösségi teret.
Idén is nagy sikernek örvendett A Föld napja alkalmából megtartott virágosztás. A Józsefvárosi Önkormányzat ezért újabb akciót szervez, hogy a házak udvarai, ablakai és ezáltal a kerület is szebbé, zöldebbé, virágosabbá váljon. Június 1-én és 2-án mintegy 22 ezer tő egynyári virágot vehetnek át a józsefvárosiak.
Május utolsó hétvégéje ismét a gyerekekről szólt a negyedik alkalommal megrendezett Bródy-pikniken a Gutenberg téren. A Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) családi programjára idén is kilátogatott a városrész apraja-nagyja mellett a környék két önkormányzati képviselője, valamint Sára Botond alpolgármester.
Immár hagyomány, hogy minden évben felhívást intéznek a kerületi, alkotni vágyó gyermekekhez. Az ötödik alkalommal meghirdetett Francois Fiedler Gyermek- és Ifjúsági Rajzpályázatra ezúttal is több száz mű érkezett, amelynek díjátadóját május 22-én tartották meg a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ Művészeti Galériájában.
Szerdán reggel elkezdték a Corvin Áruház külső alumíniumborításának bontását. Sára Botond alpolgármester a helyszínen szimbolikus lépésnek nevezte, hogy Budapest egyik műemlék épülete visszanyeri patinás arculatát. A homlokzat helyreállítását a magyar állam 300 millió forinttal támogatja. Ugyanakkor nemcsak kívülről szépül meg az áruház, teljes külső és belső renoválást végeznek az épületben, amely új színfoltja lesz a szintén hamarosan megújuló Blaha Lujza térnek.
Érdekes feladványok, versek és ugróiskolák: ehhez hasonlókkal korábban nem találkozhattak a gyerekek a város utcáin. A Józsefvárosban tavaly elfogadott Gyermekbarát város koncepció keretében különböző érdekes felfestések – például dinoszaurusz-lábnyomok, a Naprendszer bolygói vagy épp szorzótábla – kerültek ki a kerület hat helyszínére, melyek célja, hogy a gyerekek játékosan tanuljanak közlekedés közben.