Látványos fejlesztések és a lokálpatriotizmus erősödése jellemezte az elmúlt években a Palotanegyedet. Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere és a környék egyik önkormányzati képviselője nem csupán az eddig megvalósult beruházásokról, hanem a jelenlegi projektekről, és a kerület egészét érintő tervekről is beszélt az europabelvarosa.hu-nak. Interjú.
Az Európa Belvárosa Program II. Ütemének keretében kortárs Galérianegyed létrehozásán dolgozik az önkormányzat. Ez tovább erősítené a Palotanegyed szerepét a magyar kulturális életben. Két galéria már megnyitotta kapuit, természetesen mi is ellátogattunk. Képriport.
A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete 2017. december 20. és 2018. január 3. között igazgatási szünetet rendelt el – tájékoztatott Danada-Rimán Edina jegyző. A szünet ideje alatt a Polgármesteri Hivatal ügyeletet tart.
Átadták a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) új épületét pénteken Józsefvárosban. A Krúdy és a Horánszky utca sarkán található épületet a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium diákjai használják a jövőben.
A Horváth Mihály térre ezen a hétvégén is érdemes volt kilátogatni a józsefvárosi családoknak: az állandó programok mellett – mint a jégpálya, kézműves foglalkozások, karácsonyi vásár és az állatsimogató – mindkét nap vidám, zenés produkciók gondoskodtak a felhőtlen, ünnepváró hangulatról. December 16-án, advent harmadik vasárnapján pedig Kocsis Máté polgármester és Kovács Dávid Emil, a Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség lelkipásztora meggyújtotta a rózsaszínű, az örömöt szimbolizáló gyertyát kerületünk adventi koszorúján.
Idén is folytatódott a "Szép karácsonyt minden gyermeknek" elnevezésű akció, amelynek keretében ötven, nagycsaládban élő józsefvárosi gyermek számára varázsolták szebbé az ünnepeket.