„1956-os hőseink felé érzett tisztelet és gyermekeink iránti felelősség miatt ma is erkölcsi kötelességünk megvédeni Magyarországot, megőrizni a magyar nyelvet, nemzeti kultúránkat és keresztény államunk alapjait. Épp ahogyan ’56-ban” – mondta október 23-ai ünnepi beszédében Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere. Az eső miatt nem a Corvin közben, hanem a mozi előterében megrendezett megemlékezésen Józsefváros együtt hajtott fejet a hősök előtt a szomszédos IX. kerülettel, beszédet mondott Bácskai János, Ferencváros polgármestere is.
Apponyi Geraldine grófnőre, a néhai albán királynéra emlékezik a Magyar Nemzeti Múzeum az Albán Nagykövetséggel együttműködésben létrejött kamara-kiállításával. A kiállítás archív fényképek segítségével mutatja be Geraldine életét, elsősorban az 1938-as tiranai esküvőt állítva középpontba. Ezen kívül feltárja kapcsolatát a Nemzeti Múzeummal, hiszen majd minden életrajz említi, hogy a grófkisasszony rövid ideig a Magyar Nemzeti Múzeumban dolgozott.
Józsefváros önkormányzata címeres ünnepi zászlókat adományoz a kerületi lakóházak részére Józsefváros születésnapjának 240. évfordulója alkalmából.
Józsefváros önkormányzata egyeztetésre hívja Józsefváros Kerületi Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének készítése kapcsán a helyi lakosságot, gazdálkodó szervezeteket (VIII. kerületi fiókkal, telephellyel, székhellyel rendelkező intézmények, vállalkozások, szervezetek), területileg érintett civil, valamint valamennyi egyház és elismert vallási tevékenységet végző szervezeteket. A lakossági fórumot október 24-én 16 órától rendezik a Hivatal dísztermében.
Hatfős kínai egészségügyi küldöttség látogatott el október 16-án a Józsefvárosban működő Magyar-kínai Integrált Orvosi Gyógyítói Központba (Benyovszky Központ). A Közép-kínai Shannxi tartományból érkezett delegáció a magyar-kínai orvosi-egészségügyi kapcsolatok erősítésének jegyében érkezett kerületünkbe. A látogatókat Egry Attila alpolgármester és G. Németh György, az orvosi központ igazgatója fogadta.
A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete szeptember 7-i ülésén elfogadta a településkép védelméről szóló rendeletet és Józsefváros településképi arculati kézikönyvét. A rendelet érinti az Airbnb szolgáltatást is, ugyanis mostantól csak akkor hasznosítható e célra a lakás, ha a társasházak szervezeti és működési szabályzatában szerepel, hogy megengedik a lakások szálláshelyként való kiadását. Sára Botond alpolgármester a szigorítás kapcsán lapunknak elmondta: Józsefvárosban októbertől a lakóközösség döntheti el, hozzájárul-e ahhoz, hogy a házban működhet-e újabb airbnb-s lakás vagy sem.