Kubinyi Attila Béláné szerencsésnek mondhatja magát, hiszen 4 unokája és 11 dédunokája is felköszöntötte kilencvenedik születésnapja alkalmából. A jó egészségnek örvendő Éva néni öt évvel ezelőtt még az ablakot is egyedül pucolta, ezt ma már csak a családja kérésére nem teszi, azonban rendszeresen ellátogat hozzájuk, természetesen gyalog
A Civilek a Palotanegyedért Egyesület, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ, valamint a Józsefvárosi Nagycsaládosok Egyesülete a Józsefvárosi Önkormányzat védnöksége alatt idén ismét megrendezi a „Szép karácsonyt minden gyermeknek” akciót, amelyhez adományokat várnak a kerületiektől.
A Fővárosi Közgyűlés tavasszal írta ki a TÉR_KÖZ Közterületek komplex megújítása („A” program) elnevezésű pályázatot, amelyre kerületünk a képviselő-testület döntésének köszönhetően mintegy 870 millió forintos összköltségű programmal pályázik. Ebből sikeres elbírálás esetén 500 millió forintos támogatás nyerhető el, amelyet közterek megújítására és közösségi célú városrehabilitációs programokra fordíthat az önkormányzat: ennek eredményeképpen újabb utcák, terek és társasházak szépülhetnek meg a Palotanegyedben.
Átvették díjaikat a Főkert Nonprofit Zrt. Egynyári Virágágytervező pályázatának nyertesei, az ünnepségnek a Magyar Nemzeti Múzeum adott otthont. Szabó József, a Főkert vezérigazgatója az eseményen kiemelte: fontos bevonni a fiatalokat a város képének formálásába, hiszen újfajta látásmódjukkal és kreativitásukkal szebbé és élhetőbbé alakíthatjuk környezetünket. A legszebb koncepciókat Arany János balladái és versei ihlették.
A H13 Diák és Vállalkozásfejlesztései Központ rendhagyó módon egy nappal korábban, november 16-án rendezte meg a Nemzetközi Diáknapot, melynek keretén belül középiskolások és egyetemisták számára is érdekes programokat szerveztek. A rendezvényen több olyan civil szervezet is részt vett, amelyek külföldi továbbtanulási lehetőséget kínálnának magyar fiataloknak. Ezek legfőbb célja az, hogy az idegen nyelveket minél jobban elsajátítsák az egyetemisták.
Tájékoztató jellegű vállalkozói fórumot tartott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ partnerségében november 10-én. A VIII. kerületi vállalkozások részére rendezett fórumon dr. Kiss Zoltán, a Kamara elnöke, Sára Botond és Egry Attila alpolgármesterek mellett előadást tartott Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke és Zékány Zoltán, a H13 szakmai igazgatója is.