Második alkalommal rendeztek kiállítást a Körúti Rajziskola növendékeinek munkájából a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. A tárlaton 26 diák, összesen 52 alkotása tekinthető meg június 30-ig.
A Józsefvárosban található Palotanegyed ma egyet jelent a pezsgő, belvárosi közeggel, ahol egyaránt jól érzi magát a külföldi turista, de a vizsgájára készülő egyetemista is. Története azonban jóval a kávéházak és csodás paloták előtti időkre nyúlik vissza.
Gyulai Pál 1849-ben költözött a fővárosba. 1858-ban apósa, Szendrey Ignác vásárolt egy házat a kisebbik lány családjának a VIII. kerületben, a Bródy Sándor utca 13-ban. Ebben az épületben a költő, író, újságíró és egyetemi tanár több mint 30 évet élt. A ház szerkesztőségként is működött, itt készült például a Budapesti Szemle és az Olcsó Könyvtár is.
A közelmúltban nyílt kiállítás a 60 éve elhunyt Supka Gézáról a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár aulájában, illetve Bódi Barbara A Tükröm-tükröm, avagy a másságról másképp című tárlatot is megtekinthetik az érdeklődők a Párbeszéd Házában, akik ellátogatnak a Palotanegyedbe júniusban.
Az önkormányzat és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ VIII. tankerületének közös pedagógusnapi ünnepségén Sántha Péterné alpolgármester, Zentai Oszkár, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke és Szabóné Fónagy Erzsébet tankerületi igazgató nyújtotta át az elismeréseket.
Papp József – vagy ahogyan mindenki ismeri, Postás Józsi – 44 éven át hordta a leveleket, küldeményeket körzetében, a Palotanegyedben. Mindenkit ismert, mindenkihez volt egy jó szava, valószínű éppen ezért 2000-ben Az év postásának is megválasztotta a Magyar Posta Budapesti Igazgatósága. A kerületi önkormányzat az idei évben munkája elismeréséül Józsefvárosért kitüntetésben részesítette a már megérdemelt nyugdíját töltő egykori kézbesítőt.