Szappanyos Tamás idén ünnepli 81. születésnapját. A kitűnő egészségnek örvendő úr 7 esztendős kora óta készít naplójegyzeteket, melyek első része – másfél évtizednyi időt felölelő szakasz – kötetbe rendezve a közelmúltban jelent meg a Kairosz Kiadónál.
Közösen könnyebb, közösen többre visszük – ez volt a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) közreműködésével megrendezett negyedik intézményi találkozó mottója, ahol a városrészben működő intézmények képviselői összegezték az elmúlt évüket és megosztották egymással a tapasztalataikat.
Szimbolikus időpontban, január 22-én, a magyar kultúra napján avatták fel Kölcsey Ferenc felújított emléktábláját a róla elnevezett utca 1. számú házának falán, a Palotanegyedben. Az újraavatásra a régi emléktábla megrongálódása miatt volt szükség, az eseményen kerületi lakosok és diákok mellett Sántha Péterné alpolgármester is részt vett, aki a helyreállítás költségeit saját alpolgármesteri keretéből támogatta.
Eddig soha ki nem állított relikviával, minitárlattal és izgalmas előadásokkal készült a Magyar Nemzeti Múzeum a magyar kultúra napjára. Egyetlen napra közkinccsé tették Szendrey Júlia vállkendőjét, valamint izgalmas Petőfi- és Szendrey-legendákat is hallhatott a múzeumban a publikum.
Mintegy 622 millió forintból újult meg a Palotanegyed az Európa Belvárosa Program II. ütemének keretében az elmúlt évben. A Józsefvárosi Önkormányzat célja a beruházással az volt, hogy a városrész Budapest egyik legvonzóbb, pezsgő kulturális életű helyszínévé váljon.
Az egyik legnépszerűbb nemzetközi utazási portál évről évre rangsort készít a legjobb szállodákról az utazók véleménye alapján. A tavalyi év visszajelzéseit figyelembe véve a legjobb magyarországi hotel a Palazzo Zichy, amely a Palotanegyedben, a Lőrinc pap téren található.