A kisokos célja, hogy segítse a kerékpárral közlekedőket Józsefvárosban. Az ingyenes kiadvány a Magyar Kerékpárosklubbal együttműködésben született és megtalálható az önkormányzat intézményeiben, valamint kerületi közösségi terekben. A kisokos letölthető cikkünkből is.
Igaz történetek, hiteles képek az elmúlt évről. A World Press Photo Budapesten a harmadik alkalommal fogadja a közönséget a Magyar Nemzeti Múzeumban!
Lassan elfelejtjük, olyan régen szunnyad a Corvin Áruház védőháló alatt a Blaha Lujza téren. Ma már a „találkozunk a Corvinnál” egyre inkább a Corvin plázát vagy a Corvin mozit jelenti. Ha olyan maradt volna, mint amikor 94 éve megnyílt, ma a Corvin Áruházat hívnánk Corvin Plazának.
A Budapest100 rendezvénysorozatra idén kortól és helytől függetlenül nevezhettek be épületeket az ott lakók, hogy bemutassák házuk múltját és jelenét. Több józsefvárosi ház is csatlakozott a rendezvényhez, köztük 3 a Palotanegyedből. Ha lemaradtak, íme...
Az 1890-es évek végén épült bérpalota eleganciája az utcáról nézve is magával ragadó, beljebb lépve pedig könnyen támadhat az a gondolatunk, hogy már önmagában ezért az ellipszis alakú lépcsőházért is érdemes volt fáradozni a ház megépítésével. Ezt a munkát Reusz Henrik vállalta magára, igaz nem a szó fizikai értelmében, hanem a megvalósítás anyagi oldalát tekintve, ő volt ugyanis a ház megrendelője.
Az időzítés véletlen, de éppen azelőtt nyílt meg a Vas utcában az Egypálcás nevű hely a színművészeti egyetemmel szemben, hogy a diákok elbarikádozták magukat, s azóta napi szinten tömegek járnak oda.