Mától szigorúbb maszkviselési szabályok léptek életbe Budapesten a koronavírus-járvány második hulláma miatt, a maszkviselési kötelezettség megsértőire 15 ezer forintig terjedő bírságot szabhatnak ki.
​Nem minden ház adja könnyen a titkait - a Mária utca 6. is így van ezzel. A homlokzatot vizsgálva néhány jel még utal arra, hogy valaha díszesebb lehetett, de még a tervtárban sem őriznek rajzot arról, milyen lehetett teljes pompájában. Az első emeleti ablakok párkányáról kis angyalfejek néznek le ránk, emlékeztetve az egykori dekorációra.
A Rákóczi úton vagy a környékén laksz? Sokat közlekedsz arrafelé? Van gondolatod arról, hogyan lehetne élhetőbbé, jobbá tenni a környéket? Gyűjtsük össze közösen, milyen lehetőségeket rejt a Rákóczi út, kíváncsiak vagyunk arra, milyen a te szemeddel!
Budapest már 21. alkalommal, ám ezúttal rendhagyó módon csatlakozik 2020. szeptember 16 és 22. között az Európai Mobilitási Héthez. A BKK számos online programmal készül a zöld eseményre, a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők pedig még utoljára birtokba vehetik hétvégén a Pesti alsó rakpartot.
Szűcs Zsuzsanna iparművész egyedi technológiával, samottos anyagból készít vékony falvastagságú szobrokat. A tárgyak a térbe függesztve- lebegve kelnek életre 2020. szeptember 19-20.-án a Palotanegyen 4 pontján.
Kutyásként nem mindig könnyű a szabadidőnket megszervezni, mert sok helyre nem mehetünk kutyánkkal együtt. De szerencsére egyre több hely van, ahol most már a négylábúakat is szeretettel fogadják.