Hozzáadott érték
Talán kevesen tudják, hogy a napjainkban is népszerű zabpehely-kókusz keksz eredeti neve az ANZAC, amely az Australian and New Zealand Army Corps rövidítése. Igen, ezt a modern süteménynek hitt finomságot először ausztrál és új-zélandi katonák vitték magukkal a háborúba az...
Itt a nyár, nyílnak a virágok és a séfek számára oly’ kedves zöldségesek, akik friss és hazai áruikkal csábítják leves készítésére az ember főzni szerető fiát. Lépjünk túl a – már honfoglaló őseink számára is ismert – zacskós leveseken és bátran kezdjünk...
2015-ben úgy döntöttem, hogy a szabadságomat ismét Görögországban töltöm, azonban megpróbálok a gyroson túllépni és mélyebben beleásom magam a gasztronómiai szubkultúrába. Mi volt a tanulság? Egy séfet is nagyon meg lehet lepni…
A karácsony az egyik legszebb, legmeghittebb ünnepünk, amit én is nagyon várok, hiszen együtt lehetek a családdal, jókat ehetek és – nem utolsó sorban – megkóstolhatom mások főztjeit is. Ezért tehát két klasszikus ünnepi ételt veszünk elő: a halászlét és a töltött...
Az előző részben elsajátítottuk a hús feldolgozásának és sütésének – talán kevesek számára ismert – apró fortélyait. Azonban mindig lehet fejleszteni, javítani egy fogást, hogy intenzívebb ízekkel kínálhassuk meg ismerőseinket. Pácra fel!
Füge lekvárral kérgezett sertéstarja
Sorozatunk újabb részében a húsokat, valamint azok elkészítési módját vesszük górcső alá. A technikák általában univerzálisak a különböző árkategóriájú termékek esetében, azonban a cél az, ha drágább árut is vásárolunk, a tálalás után ne érezzük úgy: ablakon...
Vagy bármi mást, amitől izgalmasabb lesz az étel. A különleges gasztroélmény sokszor csupán egy rendhagyó ötleten múlik, amely nem feltétlenül jár többletköltséggel, és még csak a lakásból sem kell kimozdulni hozzá. Polgárfi Krisztián vagyok, a Fiktív Gasztro Galéria...