H13

„Sercegő ceruzák neszében…”

2015. június 17.

A Körúti Rajziskola tanítványainak munkáiból nyílt kiállítás a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban kedden. A tehetséges diákok alkotásait június 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

 


Kiss Ildikó, az intézmény művészeti vezetője meghatottan beszélt a gyerekek rajzaiból válogatott kiállításról. Mint mondta, munkája során nem csupán kitűnő alkotásokkal találkozik, hanem elsősorban lelkes és tanulni vágyó fiatalokkal. Beszédében kiemelte a Rajziskola oktatóinak elhivatottságát, amellyel hozzájárulnak a tanulók személyiségének komplex fejlesztéséhez is, hiszen – tette hozzá – a művészet az értelmi és érzelmi képességeket is fejleszti az alkotókészséggel párhuzamosan.



Zala-Szabó Diana művészettörténész a művekben fellelhető hasonlóságokat és különbségeket hangsúlyozva nyitotta meg a tárlatot. Arról is beszélt, hogy egy csoportos kiállítást mindig nehezebb bemutatni, azonban a jó értelemben vett homogenitás felismerése a művekben – a különbözőségek ellenére -, egy olyan csodálatos pillanat, amely közös energiákat szabadít fel, hiszen a meghitt történések leképzései mégis képesek egységessé tenni a képeket. Alkotás közben párbeszéd zajlik az alkotó, az alkalmazott technika és a rajzeszköz között. A fiatal művészek így tárják fel belső titkaikat, és ilyen módon válik a néző is részévé a kiállításnak és kiállítónak egyaránt – emelte ki.



A fiatal tehetségek munkáit június 30-ig tekinthetik meg a Horánszky utca 13-ban, hétköznapokon 8 órától 21 óráig.

« vissza