Fejlesztés

Letették a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar új épületszárnyának alapkövét

2017. június 19.

Letették a Semmelweis Egyetem (SE) Egészségtudományi Kar új épületszárnyának alapkövét június 18-án a Palotanegyedben található Szentkirályi utcában. Az épületben kap majd helyet a hagyományos kínai orvoslási részleg is.

 Minden lehetőséget meg kell ragadni, hogy a magyar emberek egészségét megőrizzük, és ennek fontos része a hagyományos európai képzés, de az úgynevezett kiegészítő gyógyítás része lesz az is, amit majd a hagyományos kínai gyógyászati részleg fog nyújtani - mondta. Rétvári Bence kifejtette, a kínai gyógyítási részlegnek komoly szerepe lesz az oktatásban, a kutatásban és a gyógyításban is. Az Emmi parlamenti államtitkár elmondta, a Szentkirályi utca 12. szám alatt lévő - most parkolónak használt - telken épül meg a hatszintes épület, a beruházáshoz a Semmelweis Egyetem 800 millió forinttal, a kormány pedig 1,4 milliárd forinttal járul hozzá. 
 
 
Rétvári Bence jelezte, a beruházás szervesen illeszkedik az utóbbi évek egészségügyi fejlesztéseibe, amelyek során 71 kórházat újítottak fel, 23 új rendelőintézet épült és 54 megújult, továbbá 31 mentőállomást hoztak létre, 97-es pedig felújítottak, valamint 496 új mentőgépkocsi beszerzése zárult le. Az alapkőletételre a Kína és a közép- és kelet-európai országok egészségügyi minisztereinek harmadik fóruma keretében került sor.
 
Az alapkövet jelképező kapszulát - amelyben az alapító okiratot és az épület alaprajzát helyezték el - mások mellett Rétvári Bence parlamenti államtitkár, Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, Liu Jen-tung kínai miniszterelnök-helyettes, Li Pin kínai egészségügyi és családtervezési miniszter, Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora és Nagy Zoltán Zsolt, az SE Egészségtudományi Kar dékánja helyezte el.
 
Forrás: MTI
Fotó: Kovács Attila/MTI

« vissza