Kerületi hírek
Parkolás

A józsefvárosiaknak teljesen ingyenes

2014. december 4.

Jövő év elejétől ténylegesen ingyenessé válik a parkolás a kerületben a Józsefvárosban állandó bejelentett lakcímmel rendelkező lakosoknak – döntött decemberi ülésén a képviselő-testület. Még a 3000 forintos matrica kezelési költségét sem kell kifizetni, hiszen teljesen elektronikus lesz a nyilvántartás. A jövő évi parkolási hozzájárulások pedig már 2016. február 28-ig érvényesek.

 A testületi döntés értelmében a lakossági várakozási hozzájárulás időkorlát nélküli parkolásra jogosít a kerületben, azon lakosok részére, akik állandó bejelentett lakóhellyel rendelkeznek Józsefvárosban. Az ingyenes parkolás csak lakcímenként egy autóra vonatkozik, vagy olyan gépjárműre, amelyet józsefvárosi lakos a munkáltatójától kizárólagos használatba kapott és a munkáltató által üzemben tartott, vagy lízingelt, vagy tartósan bérelt. A várakozási hozzájárulásokat a Józsefvárosi Parkolás-üzemeltetési Szolgálatnál kell benyújtani, és csak az a kérelmező jogosult igénybe venni, aki a gépjármű-adó fizetési kötelezettségének eleget tett.

 

A parkolás eddig is ingyenes volt a kerületi lakosok számára, csak az erre jogosító matrica költségét, 3000 forintot kellett megtéríteni. A polgármester javaslatára elfogadott önkormányzati rendelet módosításában viszont már az szerepel, hogy ezt az összeget sem kell majd befizetni, tekintettel arra, hogy a várakozási hozzájárulások nyilvántartása elektronikus rendszerben történik. Abban az esetben, ha a gépjárművet időközben eladják, írásban kell értesíteni a Józsefvárosi Parkolás-üzemeltetési Szolgálatot. A másik fontos változás, hogy a hozzájárulások érvényessége nem a naptári évet követő év január 31-ig, hanem február 28-ig tart.

 Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza