Közösséget építünk

A kilencvenéves Koroknay Istvánnét köszöntötték

2018. január 30.

A több évtizede Józsefvárosban élő Koroknay Istvánnét köszöntötték otthonában, aki a közelmúltban töltötte be kilencvenedik életévét. A jó egészségnek örvendő szépkorú hölgyet Egry Attila alpolgármester látogatta és ajándékozta meg a jeles ünnep alkalmából.

 Koroknay Istvánné – leánykori nevén Somfai Edit – 1928. január 28-án született Budapesten. Édesapja a Keleti pályaudvaron dolgozott a MÁV alkalmazásában, édesanyja pedig háztartásbeliként tevékenykedett. Az idős asszony öccse Münchenben él. Edit néni Budapesten járt iskolába, majd diplomát szerzett biológia-földrajz szakon.




Tanárként dolgozott a kerületünkben található Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban, majd a Berzsenyi Dániel Gimnáziumba került, ahonnan 1983-ban vonult nyugdíjba. 1961-ben ment férjhez, ekkor költöztek a kerületbe, a 33 évig tartó frigyből gyermekük nem született. A mai napig jó egészségnek örvendő Edit néni kedvenc időtöltése a festés: textileket és függönyöket mintáz meg bámulatos ügyességgel. Továbbá kultúrtörténeteket ír, ugyanis ez a műfaj áll a legközelebb a szívéhez.

 


Az ünnepeltet Egry Attila alpolgármester köszöntötte a kerek születésnap alkalmából. „Számunkra azért fontosak ezek a köszöntések, mert jó látni a példaértékű életutakat. Önkormányzatunk tiszteli, és nagy becsben tartja az időseket. Edit néninek egy gyönyörű virágcsokorral, a Turay Ida Színházba szóló belépőjeggyel, valamint az Orbán Viktor miniszterelnök által dedikált oklevéllel kedveskedtünk” – mondta az alpolgármester. Koroknay Istvánnét a jeles nap alkalmából egykori tanítványai is meglátogatták és köszöntötték otthonában.

 
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
 

« vissza