Európa Belvárosa Program

Átadták a felújított Bródy Sándor utcát

2019. szeptember 29.

Szombattól újra közlekedhetnek az autósok a Bródy Sándor utca Puskin és Vas utca közötti szakaszán, miután Sára Botond polgármester, valamint Egry Attila és Szilágyi Demeter, a környék önkormányzati képviselői átadták a forgalomnak a megújult útszakaszt. Bár a műszaki átadás-átvétel még közel két hétig tart, a lakók már a megszokott rendben parkolhatnak a környéken.

Örömmel nyugtázták a Palotanegyedben közlekedő autósok, hogy szombattól újra teljes hosszában közlekedhetnek a Bródy Sándor utcában. Új aszfalt burkolatot kapott az úttest, valamint immár az egész utcában egységes, térkövezett járdát használhatnak a gyalogosok.



A mintegy 145 millió forintos beruházás keretében a Szentkirályi utca és Bródy Sándor utca kereszteződésében az útpályát járdaszintre emelték – ezzel is lassítva a járművek sebességét –, valamint újabb fákat is elültettek, továbbá immár két irányban közlekedhetnek a kerékpárosok a Pollack Mihály tér és a Horánszky utca között a felfestéseknek megfelelően.



Sára Botond, Józsefváros polgármestere a helyszínen elmondta: forgalomtechnikai szempontból is össze kellett hangolni a környék beruházásait, hogy azok a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel járjanak a lakosok számára. Ennek keretében adták át most az autós forgalomnak a megújult útszakaszt, ahol zöldesítésre is sor került, annak ellenére – folytatta –, hogy ez a közművek elhelyezkedését és a parkolóhelyek számát is figyelembe véve kifejezetten bonyolult feladat. A polgármester hangsúlyozta, hogy a lehetőségekhez képest a zöldfelületek aránya mindig kiemelt kritérium a beruházások tervezési szakaszában. 



Sára Botond azt is közölte, hogy hétfőn kezdődik a Rökk Szilárd utca megújítása, a Szentkirályi utca pedig egy csatorna felújítást követően a jövő évben fog sorra kerülni.
Egry Attila és Szilágyi Demeter megköszönték a környéken lakók türelmét, egyúttal hangsúlyozták, hogy a műszaki átadás-átvétel még körülbelül két hétig tart, amely alatt az utolsó simításokat is elvégezik a környéken.



Mint mondták, fontosnak tartották, hogy a befejezést követően azonnal lehessen közlekedni az útpályán és megnyitották azt az autósok előtt, ahogy a forgalomtechnikai táblák is kihelyezésre kerültek.
A beruházás a Palotanegyed, Európa Belvárosa Program III. című projekt, TÉR_KÖZ 2016. pályázat keretében valósult meg.


Szerző: Tóth Patrik
Fotó: Baranyai Attila

 

« vissza