Kerületi hírek

Budapest a második legjobb város a világon

2015. november 2.

Budapest lett a világ második legjobb városa a vezető amerikai utazási magazin, a Conde Nast Traveller internetes szavazásán, a magyar főváros több mint 86 ezer szavazatot kapott - alig maradva le a győztes Firenzétől - a 25 városból álló listán. A harmadik hely idén Bécsnek jutott. A fővároson belül Józsefvárosba is egyre több turista érkezik, egy szakportál külföldi véleményezői szerint érdemes kerületünk látnivalóit megtekinteni.

 Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója elmondta: Budapest még soha nem kapott annyi nemzetközi elismerést, mint az elmúlt időszakban. A turizmus elmúlt években tapasztalható erőteljes bővüléséhez szükség volt az állami szerepvállalásra és fejlesztésekre, de a turisztikai szakma összefogására és a szakmában dolgozók kemény munkájára is, valamint a magyar emberek nyitottságára és vendégszeretetére - emelte ki.

 



 A Conde Nast Traveller listáján Budapest olyan világvárosokat előzött meg, mint Sydney, Tokió, Szingapúr és Hongkong. Európán belül Amszterdam, Barcelona, London, Párizs, Prága és Róma is a magyar főváros mögött kapott csak helyet.

 



 Budapest méltatásakor a magazin kiemelte a szecessziós építészeti emlékeket, és az olvasók figyelmébe ajánlotta egyebek mellett a főváros gazdag fürdőkultúráját, a New York kávéházat, a Lánchíd éjszakai látványát és a Vásárcsarnokban elfogyasztott gulyáslevest is.

 



Józsefváros is népszerű a turisták körében


 Budapesten belül Józsefváros is erőteljesen fejlődik. Vonzó célponttá teszi kerületünket, hogy megújult az összes köztere és folyamatosan szépülnek a kerületi házak is. Józsefváros számos minőségi szálláshellyel is rendelkezik. A fejlesztések a turistákat is vonzzák, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint az év első nyolc hónapjában a tavalyi évhez képest 15 százalékkal több, csaknem 240 ezer turista érkezett kerületünkbe, és több mint félmillió vendégéjszakát töltöttek Józsefvárosban.





 

 Kerületünk ezzel megőrizte a tavalyi hetedik pozícióját a turisztikailag legforgalmasabb városok rangsorában.


A turisták kedvencei


 A TripAdvisor nemzetközi utazási portál összegyűjtötte olvasói kedvenc Budapesti helyszíneit. A honlap látogatói nem csak fővárosunk klasszikus nevezetességeit - mint a Vásárcsarnok - jelölték meg kedvencként, hanem felhívják a figyelmet a kevésbé nevezetes, ám annál érdekesebb látnivalókra is.

 



 Így a turisztikai honlap véleményezői szerint érdemes megtekinteni a Práter utcában a Pál utcai fiúk szobrát, de sokan javasolják a MyPersonalBudapest idegenvezetését, akiknek több sétája is Józsefvárosba vezet.  

 

Budapesti a világ egyik legjobb idegenvezetője  

 

A TripAdvisor felmérésével párhuzamosan a The Guardian vezető brit napilap rangsorolta a világ legjobb idegenvezetőit. A legjobbak közé ezúttal bekerült Szőke Zsuzsanna is, aki személyre szabott túrákat szervez külföldieknek Budapesten.

 



 Szőke Zsuzsanna az MTI kérdésére elmondta, minden egyes túrára és vendégre külön készül, hogy valóban személyes legyen a városnézés. Saját személyes kedvencének a Palotanegyed, valamint a zsidónegyed építészeti különlegességeinek bemutatását.


  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza