Civilek a Palotanegyedért

Intézményi találkozó a H13-ban

2018. január 16.

Hatodik alkalommal tartotta meg évindító fórumát a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) január 11-én, melynek során a városrészben működő kulturális intézmények képviselői, valamint helyi vállalkozások vezetői megosztják egymással tapasztalataikat és közösen gondolkodnak a negyed jövőjéről. Az idei évben is a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ adott otthont az eseménynek, melyen Egry Attila alpolgármester, a Palotanegyed önkormányzati képviselője is részt vett.

 „Nagyon fontos, hogy az önkormányzat, a civilek és itt működő intézmények időről időre találkozzanak és beszélgessenek egymással, megtalálják azokat a pontokat, ahol szorosabban együtt tudnak működni, vagy ahol segíteni tudnak egymásnak, ez pedig nagyon jó alkalom erre. Természetes tehát, hogy az önkormányzat is képviselteti magát” – hangsúlyozta Egry Attila alpolgármester.




Perényi László, a CaPE elnöke beszámolt az egyesület ez évi várható programjairól: idén is szerveznek épületlátogatásokat, kulturális sétákat, és más izgalmas programokkal is készülnek a negyed lakóinak és a más kerületekből érkezők számára. Perényi László elmondta, korábban azt vették észre, hogy elég nagy a kommunikációs probléma, mindenki a saját kis portáján sepreget. Ennek orvoslására született meg ez a fórum, amely tulajdonképpen katalizátor szerepet tölt be.

 


„Ha már ennyi intézmény van a Palotanegyedben, akkor fogjuk össze őket és próbáljunk kapcsolatot teremteni közöttük” – tette hozzá. Azt is hangsúlyozta, hogy az elmúlt években már kifejezett igény volt a találkozóra, de az iskolákat és egyetemeket még nem sikerült igazán megszólítaniuk.

 
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
 

« vissza