Felhívás

Konzultáció a filmforgatásokról Józsefvárosban

2020. február 16.

Szóljon bele Ön is a filmforgatásokra vonatkozó új kerületi szabályok megalkotásába és találjunk olyan megoldásokat, amelyek mindenki igényeit figyelembe veszik! Töltse ki az önkormányzat kérdőívét legkésőbb 2020. március 1-ig és jöjjön el a közösségi fórumra február 25-én!

Szóljon bele Ön is a filmforgatásokra vonatkozó új kerületi szabályok megalkotásába és találjunk olyan megoldásokat, amelyek mindenki igényeit figyelembe veszik! 
HOGYAN VEHET RÉSZT?
KÉRDŐÍV
--> Töltse ki az önkormányzat kérdőívét legkésőbb 2020. március 1-ig! https://forms.gle/pGE1a9W9NDk5umLW8
FÓRUM
--> Jöjjön el az önkormányzat fórumára 2020. február 25-én kedden 18 órától a H13-ba! https://www.facebook.com/events/502330960403146/
A filmforgatásokra vonatkozó jogi kereteket a filmtörvény szabályozza, de a kerületi önkormányzatoknak lehetősége van arra, hogy feltételeket szabjanak, ha a forgatás a tulajdonukban álló közterületen történik, ezért a Józsefvárosi Önkormányzat a kerületi filmforgatásokra vonatkozó rendelet módosítását tervezi. A módosítás célja egyrészt az, hogy a kerületi költségvetés a filmforgatásokból olyan bevételre tegyen szert, amelyet Józsefváros fejlesztésére költhetünk. Másrészt célunk az is, hogy a filmforgatások olyan szabályozott keretek között folyjanak, amelyek nem terhelik meg a helyben lakók életét és megfelelően igazodnak az igényeikhez. A korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy a filmforgatás teljes tiltása a kerület egyes részein nem jelent megoldást, mivel ez a kerület más részeit terheli aránytalanul. Célunk, hogy a megszülető rendelet egységes keretben, a teljes kerületre nézve szabályozza ezt a kérdést.

Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza