Kerületi hírek

Letette hivatali esküjét Sára Botond, Józsefváros polgármestere

2018. július 16.

A július 16-ai képviselő-testületi ülésen ünnepélyes keretek között letette hivatali esküjét Sára Botond, Józsefváros új polgármestere. Mint ismeretes, Sára Botond a Fidesz-KDNP jelöltjeként hatalmas fölénnyel – a szavazatok mintegy 63%-át megszerezve – nyerte meg a július 8-án tartott időközi polgármester-választást Józsefvárosban. A kerület új polgármestere megköszönte a választóknak, hogy felhatalmazták a munka folytatására, a megoldandó feladatok elvégzésére.

 A képviselő-testület hétfői ülésén – amelyen részt vett Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője is – Danyiné Vámosi Gabriella, a Helyi Választási Bizottság elnökhelyettese tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a 2018. július 8-án megtartott időközi polgármester-választás eredményes volt.




A választásra jogosultak 13156 érvényes szavazatot adtak le, amiből dr. Sára Botond Attila, a Fidesz-KDNP jelöltje a voksok mintegy 63%-ának (8269 szavazat) elnyerésével szerzett mandátumot. Sára Botond megbízólevelét a napokban vette át, emellett július 12-i hatállyal lemondott alpolgármesteri tisztségéről.
Sára Botond megköszönte minden józsefvárosinak, aki pártállástól függetlenül részt vett a választáson és leadta szavazatát, valamint külön köszöntet mondott azoknak, akik őt támogatták. Kiemelte azok munkáját is, akik részt vettek a szavazás lebonyolításban, és akik segítették őt a választási kampányban.

 


Mint mondta: ugyanazzal az alázattal és erőfeszítéssel fogja szolgálni a józsefvárosiakat és azokat az ügyeket, amelyek a kerület számára fontosak, mint azt alpolgármesterként tette. „Ez a felhatalmazás nemcsak arról szól, hogy folytassuk azt a munkát, amit elkezdtünk – hiszen az, hogy a várost szeretnénk szebbé és élhetőbbé tenni, az egyértelmű – de vannak megoldandó kérdések is, amire választ kell adnunk. Köszönöm a választóknak, hogy bennem látták azt a személyt, aki képes arra, hogy az előttünk álló feladatokat elvégezze” – hangsúlyozta Józsefváros új polgármestere.

 


Kocsis Máté országgyűlési képviselő gratulált Sára Botond polgármesternek az ünnepélyes hivatali eskütételt követően.


Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
 

« vissza