Kerületi hírek

Megszépül a Palotanegyed egyik ékköve

2016. április 26.

A Magyarországi Református Egyház tulajdonába adja a kormány a Józsefvárosban található Károlyi-Csekonics-palotaegyüttest, amelyről együttműködési megállapodást írt alá Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szabó István, az egyház zsinatának lelkészi elnöke.

 A megállapodással a kormány megerősítette abbéli szándékát, hogy az épületegyüttest ingyenesen a református egyház tulajdonába kívánja adni a reformáció ötszázadik évfordulójának tiszteletére, és ennek érdekében törvényjavaslatot terjeszt az Országgyűlés elé.
A birtokba adás előtt a Miniszterelnökség a műemléki és örökségvédelmi szempontok figyelembevételével elvégzi a palotaegyüttes teljes körű állagmegóvó felújítását.
A kormány a megállapodással hozzájárulását adja ahhoz, hogy a kastélyt az egyház a Károli Gáspár Református Egyetem részére oktatási céllal hasznosítsa, és ezáltal "a magyarországi református felsőoktatás legfontosabb intézménye méltó elhelyezést kapjon" - olvasható a közleményben.
A Magyar Közlönyben december 31-én jelent meg, hogy a kormány a református egyház tulajdonába adja a Múzeum utca 17. és a Reviczky utca 6. szám alatti épületegyüttest.

 Fotó: Árvai Károly/kormany.hu
 Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza