Újjáépülő Palotanegyed

Megszépül a Palotanegyed egyik ékköve

2015. szeptember 17.

A Józsefvárosban található Károlyi-Csekonics palotaegyüttes felújításáról és az előkészítés forrásairól döntött a kormány - az erről szóló határozat a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg.

 A határozatból kiderül, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszternek kell gondoskodnia a Múzeum utcai palotaegyüttes átfogó, állagmegóvó felújításához szükséges előkészítő feladatok elvégzéséről - különös tekintettel az épület teljes körű felmérésére, a műszaki és műemléki kutatások elvégzésére és a történeti dokumentáció elkészítésére -, valamint a palotaegyüttes felújításához szükséges építészeti, belsőépítészeti, restaurátori és szakági műszaki tervezési feladatainak elvégzéséről.



Fotó: kcsr.hu



Idén 55 millió forint jut a felújítás előkészítésére, jövőre a felújítással kapcsolatos tervezési feladatok megvalósításához 385 millió forintot kell biztosítania a nemzetgazdasági miniszternek.
 
A jelenleg az épületben működő Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal kiköltöztetését december 31-éig tervezik, a hivatal egy másik épületben kap helyet.


  Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza