Esténként fényjáték is díszíti

Európa Belvárosa Program
Esténként fényjáték is díszíti

Megszépült a Mikszáth téri szökőkút

2014. október 3.

Az Európa Belvárosa Program II. ütemének első közterületi elemeként pénteken adta át Kocsis Máté polgármester, Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő a felújított Mikszáth Kálmán téri szökőkutat. Nemcsak szebb lett, de a felújításnak köszönhetően a szökőkút fenntartási költsége is a nyolcadára csökkent.

Hétköznap délelőtt is forgalmas a Palotanegyedben található Mikszáth tér. Az elmúlt években egyre szebb és kulturáltabb lett ez a közterület, amely a nyári Palotanegyed Fesztivál több sikeres programjának is helyet adott. A tér meghatározó eleme a Mikszáth Kálmán szobra előtti szökőkút, amelyet az önkormányzat a közelmúltban felújíttatott. A megszépült díszkutat Kocsis Máté polgármester, Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter képviselő pénteken adta át.

 

A szökőkút belső felületét apró mozaikkövekkel borították, a mészkőből készült, összefirkált koszorúperemét megtisztították, lecsiszolták és védőréteggel vonták be. Délelőtt tíztől az esti órákig harmincnyolc vízfúvóka köpi a vizet, tízpercenként kétféle módozatban. A kút vízforgatós rendszerű, vegyszeradagoló automatával lett ellátva, a technikai fejlesztéseknek, a modern gépészetnek köszönhetően a fenntartási költsége a nyolcadára csökkent. Energiatakarékos led izzókat is építettek bele, így esténként a színes fényjáték különleges hangulatot varázsol a térre.


   Forrás: jozsefvaros.hu

« vissza