Kerületi hírek

Minden évben több a turista kerületünkben

2016. február 16.

2015-ben csaknem 355.000 turista látogatott Józsefvárosba, amellyel kerületünk újra a harmadik legtöbb vendéget fogadó település lett Magyarországon – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb felméréséből.

 A Központi Statisztikai Hivatal évente közzéteszi a turisták által legkedveltebb 50 magyar település – amelyben Budapest kerületekre bontva szerepel – rangsorát. A legfrissebb toplistán, amely a 2015-ös évet összegzi, Józsefváros a harmadik helyen szerepel. Összesen 354.884 turista látogatott Józsefvárosba, csaknem 36.500-al többen, mint az azt megelőző évben.

 Ezzel az eredménnyel olyan turisztikai célpontokat is meg tudtunk előzni, mint Siófok, Hajdúszoboszló vagy Hévíz. A statisztikából kiderül, hogy a vendégek döntő többsége, mintegy 322 ezren külföldről érkeztek és átlagosan 2,5 éjszakát töltöttek józsefvárosi szálláshelyen. 


 


 A jó eredmények mögött több összetevő áll. Egyrészt a folyamatosan megújuló közterek és homlokzatok kellemes környezetet teremtenek az ide érkezők számára, ugyanakkor kerületünk gazdag kulturális programkínálattal és minőségi szállásokkal is várja a vendégeket. Kerületünk szállodái évről évre elismerésben részesülnek.

 


 Legutóbb a Lőrinc pap téren található Hotel Palazzo Zichy lett a TripAdvisor nemzetközi utazási oldal látogatóinak véleménye alapján Magyarország legjobb szállodája. Másrészt számos külföldi magazin méltatja kerületünket, látva az elmúlt években történt ugrásszerű fejlődést. Decemberben a Vouge kultúrmagazin ajánlotta feltétlenül megnézendő helyként Józsefvárost olvasóinak.  


  Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza