Újjáépülő Palotanegyed

Néhány kattintás a közterületi problémák megoldásáért

2018. augusztus 31.

A közelmúltban megújult Józsefváros App mobilalkalmazás immár a közterületi hibák bejelentésére is alkalmas. Az applikációval többek között illegális szemétlerakást, megrongált köztéri eszközt vagy sérült útburkolatot is jelezhetünk az illetékeseknek, akik ezt igyekeznek a legrövidebb időn belül megszüntetni. Kipróbáltuk, működik.

 Az androidos telefonokra a Google Play Áruházból, az iOS rendszerű készülékekre az Appstore-ból ingyenesen tölthetjük le a Józsefváros App mobilalkalmazást. Az applikáció felületén elolvashatjuk a kerületet érintő híreket, megtaláljuk rajta a helyi intézmények elérhetőségeit, informálódhatunk a józsefvárosi programokról, illetve arról is, hogy hol található a kerületben ingyenes wifi-hálózat.




Az alkalmazás egyik hasznos funkciója, hogy a felhasználók könnyen és gyorsan bejelenthetik rajta a köztéri hibákat, problémákat. Így jelezhetjük az illetékeseknek az illegális szemétlerakást – amely ellen egyre határozottabban lép fel a városvezetés –, a sérült utakat és járdákat, a megrongált köztéri eszközöket, a közterületi zöldövezetekkel kapcsolatos problémákat, illetve csatorna- és aknafedő-hibákat.

 
Hogyan lehet a problémát bejelenteni?


A bejelentés roppant egyszerű: meg kell adni a helyszínt, egy (vagy több) fotót kell készíteni a hibáról és néhány szóban le kell írni, hogy mi a probléma, majd a beküldés gombbal ezt véglegesíteni kell.

 


A rendszer kezelői továbbítják a hibákat az illetékeseknek, legyen az fővárosi, kerületi vagy közműszolgáltató hatáskör, hiszen az embereket nem az érdekli, hogy ki végzi el a feladatot, hanem az, hogy megoldják. A végeredményről a bejelentő értesítést kap, fotóval dokumentálva a hiba kijavítását.
A megoldott hibákat az alkalmazásban mindenki láthatja. Így kerültek visszahelyezésre például az eltűnt pollerek a Stáhly utcában, ennek köszönhetően javították ki a Mátyás téri csúszdát, és szállították el az illegálisan kirakott szemetet többek között a Szerdahelyi utcából is. Ugyanakkor egy bejelentés hatására szaporodott meg a Kálvária téren a köztéri italozókkal szembeni intézkedés is, amely szabálysértési eljárással zárult.

 


Az alkalmazást mi is kipróbáltuk. Egy Horváth Mihály térnél álló kuka körül szaporodott meg a szemét, amit le is fotóztunk, és beküldtünk. Fáradozásunk nem volt hiábavaló, az illetékesek képpel alátámasztva jelezték, hogy a probléma megoldásra került, a kuka környékét megtisztították. Tehát érdemes pár kattintást tenni a tisztább környezetért.          


Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
 

« vissza