Európa Belvárosa Program

Rendezett környezet, biztonságosabb közlekedés

2015. november 5.

Elkészült a Gutenberg tér eddig felújítás alatt álló csomópontja, amely a korábbi megsüllyedt, problémás útszakasz helyett már egy forgalomcsillapított, biztonságos környezettel áll a közlekedők rendelkezésére. A szintben is megemelt új utat Egry Attila, Józsefváros alpolgármestere és Szilágyi Demeter, a Palotanegyed önkormányzati képviselője adta át.

 Egry Attila alpolgármester az átadón kiemelte: a Rökk Szilárd, Somogyi Béla, Scheiber Sándor és Kölcsey utcák elejét érintő beruházást az Európa Belvárosa II. programnak köszönhetően sikerült befejezni. 



 
 Mint mondta, kiemelkedően fontos része volt a felújításoknak a most elkészült szakasz, mivel szintben megemelték a teret, amellyel forgalomcsillapítást sikerült elérni a környéken. Erre azért volt nagy szükség, mert a Rákóczi tér felől sok gyalogos érkezik a Gutenberg tér felé, és így biztonságosabb áthaladást tudunk biztosítani számukra, hiszen az autók lassabban közlekednek. Ezzel együtt – folytatta – a már meglévő zebra is védettebb lett.

 


 A felújítás a második ütemmel - a Bródy Sándor utcában, a Vas utcától a Gutenberg térig - folytatódik, a két beruházás összköltsége 110 millió forint.
A TÉR_KÖZ pályázathoz kapcsolódóan, az Európa Belvárosa I. program részeként már a korábbi években elkezdődött a Gutenberg tér rendezése. Ennek keretében az utak egy része és a járdák felújítása is megtörtént, emellett a Józsefvárosi Önkormányzat saját forrásából újult meg a játszótér.

 

 
Új gyermek háziorvosi rendelő


 Az alpolgármester arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a Gutenberg tér sarkán eddig bútorboltként működő helyiségben lesz az új gyermek háziorvosi rendelő, amely a mostani felújításnak köszönhetően rendezettebb környezetben várja majd a gyógyulni vágyókat. Hangsúlyozta: keresik a további pályázati lehetőségeket annak érdekében, hogy a jövőben folytatni tudják a környék fejlesztését.


  Forrás: jozsefvaros.hu
 

« vissza