Közlekedés

Szeptember 3-ától újra a teljes vonalon jár a 4-es és a 6-os villamos

2018. augusztus 27.

Szeptember 3-ától ismét teljes vonalán járnak a nagykörúti villamosok, befejeződik az Oktogon és a József utca közötti, június 16-án kezdődött felújítás. Előtte, augusztus 25-től, szombattól szeptember 2-ig, vasárnapig a Széll Kálmán tér és az Oktogon között továbbra is villamossal, Dél-Buda és az Oktogon között pedig pótlóbusszal lehet majd utazni.

 A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint az átadásig még változik a villamosok menetrendje. Augusztus 25-étől a teljes megnyitásig az Oktogontól egészen a dél-budai végállomásokig pótlóbusz közlekedik. Szeptember 3-án éjjel és 4-ére virradóra a teljes vonalon pótlóbusz jár a reggeli villamos-üzemkezdetig, onnantól viszont a teljes vonalon a villamosok közlekednek. További aszfaltozási és útburkolatfestési munkák még lesznek, de ezek már nem zavarják majd a villamosforgalmat.
A nagykörút Európa legforgalmasabb villamosvonala, amelyen nonstop a közlekedés. A június 16-án kezdődött felújítás során a BKV az Oktogon és a József utca között a korábbinál korszerűbb felépítményű pályát építtetett, így a jövőben szükségessé váló karbantartási munkák a mostaninál gyorsabban, egyszerűbben elvégezhetők lesznek. Több mint három kilométeres hosszon épült át a villamospálya. Ezen a szakaszon legutóbb a 1990-es évek közepén végeztek felújítást, azóta csak kisebb beavatkozások történtek.
Részletes közlekedési információk a BKK honlapján találhatók.


Forrás: jozsefvaros.hu
Fotó: Baranyai Attila/Józsefváros újság
 

« vissza