Kerületi hírek

Várják a lakosok véleményét és javaslatait

2017. augusztus 8.

A Józsefvárosi Önkormányzat elkészítette a Településképi Arculati Kézikönyv és településképi rendelet tervezetét. A Kézikönyv és a rendelet véleményezésében – partnerként – valamennyi érintett és érdeklődő részt vehet. Az Önkormányzat írásban várja a véleményüket és javaslataikat többek között a helyi örökségvédelem, a településkarakter, a közterület, az építészeti részletek és a reklámhordozók témájával kapcsolatban.

 A Kézikönyv meghatározza a kerület településképi jellemzőit, a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat, valamint a településképhez illeszkedő építészeti elemeket, irányt mutatva az építtetőknek a környezetbe való illeszkedés kérdésében.


A Kézikönyv és a rendelet aktuális helyzetéről, a már elkészített tervezetekről az Önkormányzat honlapján, a www.jozsefvaros.hu címen tájékozódhatnak.

 
A partnerségi tervben megfogalmazottak alapján a tervezetek egyeztetése lakossági fórum (workshop) keretében zajlik. Józsefváros Településképi Arculati Kézikönyvéről és a rendelet tervezetéről szóló workshopra 2017. augusztus 10-én 16:00 és 18:00 óra között kerül sor a Hivatal III. emelet 300-as tárgyalójában (1082 Budapest, Baross utca 63-67.,), amelyre várják valamennyi érintettet, érdeklődőt.

 
Írásbeli észrevételeiket, javaslataikat – név, lakcím és/vagy e-mail cím megadása mellett – a Városépítészeti Iroda fogadja az alábbi elérhetőségeken: 

 
Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat, 
Városépítészeti Iroda
1082 Budapest, Baross utca 63-67.
parnersegi@jozsefvaros.hu  

 
Annak érdekében, hogy észrevételét, javaslatát a Kézikönyv és a rendelet tervezete során figyelembe vehessék, kérjük, hogy 2017. augusztus 18-ig küldje el azokat a fenti elérhetőségek valamelyikére. 


  Forrás: jozsefvaros.hu



 

« vissza