Néha már csak azért is érdemes villamossal utazni a nagykörúton, hogy élvezhessük az ablak előtt elvonuló dualizmuskori házak sorát. Nézelődés közben érhet azért meglepetés minket, hiszen elsőre talán kakukktojásnak ható modern ház is vegyülhet a régiek sorába. Ilyen a József körút 81-es számú is, bár az épület csak látszólag lóg ki a többiek közül.
A készülő kerületi klímastratégia a Palotanegyed lakóit is érinti. Július 14-én volt egy műhelybeszélgetés a polgármesteri hivatalban, ahol mindenki elmondhatta, hogy szerinte mik a legégetőbb gondok, és hogy ezek ellen mit kellene tennie a kerület vezetésének.
Hűsítőpontokat hozott létre a nagy melegre tekintettel a főváros, július 10-től a Blaha Lujza téren és a Városháza Parkban működik ilyen – tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal.
Nincs még egy önkormányzat az országban, ahol közösségi részvételi iroda működne. Józsefvárosba a polgármestert adó C8 civilszervezet és Udvarhelyi Tessza, Pikó András kampányfőnöke hozta be annak módszertanát, ahogy az embereket a 21. század elején be lehet vonni a róluk szóló döntéshozatalba. Udvarhelyi Tesszával, aki most az iroda vezetője és munkatársával, Balázs-Piri Katóval beszélgettünk.
Szétvegyszerezett világunkban egyre fontosabb az egészséges élelmiszer, és persze az se mellékes, hogy lehetőleg minél közelebbről kerüljön az asztalunkra, minimalizálva így az ökológiai lábnyomát. Ezen dolgozik immár nyolc éve a Szatyorbolt, a Gyulai Pál u. 12 -ben
Újraindítja a lakossági lomtalanítást Budapesten az FKF Nonprofit Zrt. A nagydarabos hulladékokat gyűjtik össze és szállítják el.