Budapest VIII. és IX. kerületének határán az Üllöi út-József krt. kereszteződésénél található a jelenleg felújítás miatt bezárt Iparművészet Múzeum. A gyönyörű szecessziós épülettel szemben az Üllői úton áll az utcafrontról kevésbé impozáns, és ám annál műemléki és kulturális szempontból értékesebb óriási épülettömb.
0,66 KM2 mindössze, mégis rengeteg palotát, egyetemet, múzeumot, kulturális értéket tartalmaz Józsefváros Kiskörút, Nagykörút, Üllői és Rákóczi út által határolt trapéz alakú része. A nyolcadik kerület „legbelsőbb”városrésze számtalan titkot és csodát rejt, melyek felderítésében segít az augusztus végén bemutatott Háztól házig - utcától utcáig 2. kötete.
A Baross u. 40. szám alatti ház a Palotanegyed egyik legrégebbi épülete volt, melyet a neves építész, Hild József tervezett 1843-ban. A romantikus stílusú lakóház 1861-ben kapott egy új emeletet. Az elmúlt évtizedekben egyre csak romló állapotú épület jövőjére sok terv született, de most tényleg megújul, bár elveszíti eredeti jellegét.
Egy színházépítés csiklandós dolog - 183 éve nyílt meg Pest első állandó magyar nyelvű színháza, a későbbi nemzeti színház.
A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete januárban átfogó klímavédelmi intézkedési tervet fogadott el. Ennek része a hulladékkezelés elősegítése, a saját tevékenységből származó biohulladék házi komposztálásának támogatása.
Tegnap éjjel az Üllői úton a Markusovszky térrel szemben a SOTE egyik fája adta meg magát a viharnak.