Rengeteg a fiatal, tehetséges művész Magyarországon, akik bár keményen dolgoznak, mégis nehézkes az indulásuk – véli Ari Santeri Kupsus műgyűjtő, a nevét viselő, Bródy utcai Ari Kupsus Művészeti Galéria finn származású vezetője. A két évtizede a fővárosban élő műpártoló ezért úgy döntött, a fiatalok segítségére siet.
A járvány sokakat kényszerít lakásba, és így felértékelődik a környezet, ahol élünk. A lakberendezés, a bennünket körülvevő tárgyak viszont a legínségesebb időkben is hozzájárulhatnak a túléléshez, az ízlésesen összeválogatott használati tárgyak, bútorok elviselhetőbbé, sőt, szebbé tehetik a napunkat.
Az éves kötelező ebösszeírás kiegészítéseként idén először igényfelmérést is végez a Józsefvárosi Önkormányzat a kutyatartók körében, melyet november közepéig lehet kitölteni.
Idén ősszel is érdemes lesz ellátogatni a Magyar Nemzeti Múzeumba! A World Press Photo kiállítás mellett, a Múzeumok Őszi Fesztiválja (MŐF) országos esemény sorozatához kapcsolódóan biztonságos környezetben, színes programokkal várjuk a látogatóinkat.
Az ember befogad egy utcára tett fikuszt, esetleg ajándékba kapja, a szülei házából hozza el, aztán egyszer csak azt veszi észre, hogy reggelente beszél a növényeihez, párásítót vesz, külön szobát rendez be nekik, bútorokat vásárol a tárolásukra – mert már nem néhány növényről beszélünk, hanem ötven vagy akár száz lakászöldről. Növénykedvelők otthonaiban jártunk: megmutatták a városba telepített minidzsungeleiket.
Józsefváros képviselő-testülete szeptemberi ülésén több ponton módosította a kerületi favédelem kereteit megszabó, a józsefvárosi természeti környezet védelméről szóló önkormányzati rendeletet. Megszűnik az úgynevezett százalékos kedvezmény.