2021 tavaszától a Józsefvárosi Önkormányzat a kerületi parkolási szabályozás átalakítását tervezi. Olyan szabályozásra van szükség, amely zöldebb: ahol a köztereket nem csak parkolásra és parkoló autók kerülgetésére, hanem közös életünkre használhatjuk. Online fórum a kerület illetékeseivel 2020. december 2. 18:00-20:00
A Magyar Nemzeti Múzeum Tudásközvetítő Főosztálya ezúttal a fantázia birodalmának leghíresebb képviselőit hívja segítségül, hogy a valódi világ igazi tárgyainak hiteles történeteiről mesélhessen.
A mesék tanulsága szerint nem árt résen lenni, hiszen sosem tudhatjuk, hol bukkan fel az országát éppen álruhában járó király. Ha nem hinnénk ezekben a történetekben, a Rákóczi úton akkor is érdemes figyelmesen járni, hiszen a Szentkirályi utca kereszteződésénél egy pompás ház második emeletéről figyeli Mátyás a várost.
2021 tavaszától a Józsefvárosi Önkormányzat a kerületi parkolási szabályozás átalakítását tervezi. Ennek szakmai koncepciójáról a véleményeket várják 2020. december 10-éig.
Főúri pompát sejtet ez a ház, a homlokzaton burjánzó növény- és gyümölcsfüzérek közül Hermész-fejek néznek le ránk, de visszatérő elem a pálmalevél, a koszorú, sőt a címerek geometriáját idéző díszítés is.
A Palotanegyedben a legkritikusabb a helyzet: a 3088-as jelű parkolási körzetben például 251 százalékos a túlhasználat. Ez azt jelenti, hogy teljesen reménytelen az ottani autósok helyzete, pedig senki nem csorbítja a jogaikat, egyszerűen a hely ennyire kevés.