Józsefváros 2019-es költségvetését a képviselő-testület idei utolsó, december 18-ai ülésén fogadták el. „A fő irányvonal továbbra is a köztisztaság és a közbiztonság javítása, ezért ezekre a területekre még több forrást biztosít az önkormányzat a jövő évben” – mondta el Sára Botond polgármester. Emellett 2019-ben is támogatják a lakóházak felújítását, újabb 1 milliárd forint jut a társasházi pályázati rendszerre. Nagy hangsúlyt kapnak az út- és járdarekonstrukciók, és folytatódik a bölcsődék és óvodák felújítása is.
A Józsefvárosi Önkormányzat képviselő-testülete 2018. december 27. és 2019. január 4. között téli igazgatási szünetet rendelt el – tájékoztatott Danada-Rimán Edina jegyző. A szünet ideje alatt a Polgármesteri Hivatal ügyeletet tart munkanapokon 08.00–12.00 óra között.
Lakossági fórumot hívott össze a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) a Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztő Központba. A rendszeresen, immár 26. alkalommal megrendezésre kerülő, nagy érdeklődést kiváltó eseményen a jelenlévők megismerhették a megújulás előtt álló Blaha Lujza tér – még nem végleges – terveit, valamint a Trefort utca zöldebbé és barátságosabbá tételére vonatkozó elképzeléseket is.
Magyarország legnagyobb, kezdő vállalkozások számára megrendezett eseményén, a Startupok éjszakáján jelentette be Zékány Zoltán, a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) szakmai igazgatója, hogy a jövő évben is kiírásra kerül a nagysikerű Vállalkozz Józsefváros! elnevezésű ötletverseny kerületünkben.
Katona Józsefné óvónői hivatásának élve több mint 50 esztendőt dolgozott a Magyar Rádió óvodájában, majd Józsefvárosban, a Koszorú utcai óvodában. Hogy a kis, eleven lurkók között eltöltött fél évszázad hatása, avagy sem, de Ági néni vidáman, jó szellemi és testi egészségben töltötte be november 16-án a kilencvenedik életévét. Ez alkalomból Józsefváros önkormányzatának nevében köszöntötte Egry Attila alpolgármester, aki egy csokor virággal, egy doboz finom csokoládéval, valamint az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt oklevéllel kívánt boldog születésnapot az ünnepeltnek.
Negyedik alkalommal szervez adománygyűjtést a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság a nehéz körülmények között élő józsefvárosi családok megsegítésére. A feleslegessé vált, de még jó állapotú játékokat, felnőtt és gyermek ruhaneműket, könyveket, írószereket a Víg utcai rendőrkapitányságon lehet leadni december 7-ig.