Az elmúlt években egymást érték a hírek, miszerint egy-egy hollywoodi sztár feltűnt Budapesten, vagy épp lezárták a kerület egyes részeit forgatások miatt. Máskor pedig gyanútlanul ültünk a kanapén a tévé előtt, amikor egyszer csak Bruce Willis háta mögött feltűnt a Baross utca. Itt az ideje hát, hogy sorra vegyük az elmúlt években Józsefvárosban forgatott magyar és külföldi filmeket.
A Kormány döntésének köszönhetően egyszeri természetbeni támogatást igényelhetnek október 15-ig azok a háztartások, amelyek korábban nem részesültek téli rezsicsökkentésben, és a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használnak. A támogatáshoz szükséges igénylőlap letölthető a honlapról, illetve beszerezhető a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Támpontján.
Új helyszínen, a Magyar Nemzeti Múzeumban nyílt meg az idei World Press Photo pályázat nyertes képeiből rendezett kiállítás szeptember 20-án, ezúttal a naturArt – 25 év legszebb természetfotói című kísérőtárlattal együtt.
A Józsefvárosi Önkormányzat június 1-én megalakította a közterület-felügyeleten belül működő körzeti rendészetet a rendőrség körzeti megbízotti rendszere mintájára. A területüket jól ismerő körzeti rendészek elsődleges célja, hogy mielőbb választ adjanak a lakosokban felmerülő kérdésekre, felvetésekre.
A Világörökség Városának Szervezete fennállásának 25. évfordulóját ünnepli az idei évben. Ennek tiszteletére jelent meg a Visszatérő kincsek című kiadvány, mely a Műemlék Keret és az Építészeti Értékvédelmi Támogatás fővárosi pályázatainak legutóbbi – 2013 és 2016 közötti – eredményeit foglalja össze. A válogatásban kerületünk számos épülete is megjelenik.
Ünnepélyes keretek között nyitották meg szeptember 14-én a tizenkettedik Ars Sacra Fesztivált Józsefvárosban. Az eseményhez a helyszínt a hagyományokhoz híven a Magyar Nemzeti Múzeum Díszterme szolgáltatta. A jövő vasárnapig tartó programsorozat idén több mint hatszáz ingyenes zenei, irodalmi, művészeti rendezvénnyel várja vendégeit szerte az országban és a határon túl is. Beszédet mondott Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek mellett Varga Benedek a Nemzeti Múzeum főigazgatója, valamint üdvözölte a megjelenteket Dragonits Márta, az Ars Sacra Alapítvány kuratóriumának elnöke.