A Semmelweis Emlékbizottság kezdeményezésére Semmelweis térként neveznék el a Szent Rókus Kórház főbejárata előtti területet, ahol a 200 éve született világhírű orvos szobra is áll. A kezdeményezést Józsefváros önkormányzata is támogatja.
Bár még benne vagyunk a forró nyárban, már sokan készülnek az iskolakezdésre, amihez a Józsefvárosi Önkormányzat is segítséget nyújt az első évfolyamos kisdiákok szüleinek. Az 5000 forint értékű utalványokat augusztus 1. és szeptember 10. között vehetik át a szülők a Polgármesteri Hivatal pénztárában.
Rendhagyó módon sokáig váratott magára az igazi jóidő az idei nyáron. A következő napokban viszont, egyre gyakrabban fog 30 fok fölé emelkedni a hőmérő higanyszála. A Józsefváros önkormányzata által működtetett párakapuk hűsítő permetet szórnak a Palotanegyedben is, a Gutenberg téren.
Gazdaságélénkítés és munkahelyteremtés Budapesten címmel rendezett kerekasztal-beszélgetést a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány. A 29. Bálványosi Szabadegyetem keretében rendezett fórumon részt vett Egry Attila alpolgármester, a Palotanegyed önkormányzati képviselője, aki a meghívott előadókkal együtt a főváros fejlődése és a gazdaságfejlesztés eredményei mellett szót ejtett a Józsefvárosi Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programjáról és kerület "egyetemváros" jellegéről is.
Patay Pál – aki márciusban Józsefvárosi Becsületkereszt kitüntetésben részesült –, több, mint hatvan éve a Palotanegyed lakója, és nem csak otthona, de egykori munkahelye, a Nemzeti Múzeum is városrészünkben található. Az idén 104. életévét betöltő neves régésszel, szakmájának doyenjével hivatásról, családról, hobbiról beszélgettünk – egy páratlanul hosszú és termékeny életút állomásairól.
A július 16-ai képviselő-testületi ülésen ünnepélyes keretek között letette hivatali esküjét Sára Botond, Józsefváros új polgármestere. Mint ismeretes, Sára Botond a Fidesz-KDNP jelöltjeként hatalmas fölénnyel – a szavazatok mintegy 63%-át megszerezve – nyerte meg a július 8-án tartott időközi polgármester-választást Józsefvárosban. A kerület új polgármestere megköszönte a választóknak, hogy felhatalmazták a munka folytatására, a megoldandó feladatok elvégzésére.