Breznay Gyuláné, Zsuzsa néni nemrégiben ünnepelte 90. születésnapját, mely alkalomból november 5-én Egry Attila alpolgármester köszöntötte a Szent Szív Szociális Otthonban egy szép virágcsokorral, egy doboz csokoládéval, valamint az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt oklevéllel. Az ajándékok mellett egy másik meglepetés is várt az ünnepeltre: gyermekei is eljöttek családjukkal, hogy együtt töltsenek egy kis időt a születésnapossal.
Kaczmarek György és Fülöp Mária ötven éve kötöttek házasságot. Az ünneplésből a kerületi önkormányzat is kivette a részét, a házaspárt Egry Attila alpolgármester köszöntötte november 5-én egy csokor virággal és a Turay Ida Színház egy tetszőleges előadására szóló páros jeggyel.
Kerületünkben a Mindenszentek és Halottak napjához kapcsolódó hosszú hétvégén, október 31. üzemzárás és november 5. üzemkezdet közötti időszakban a fizető parkolás szünetel. Ezzel szemben 2018. november 10-e munkanap, így ezen a napon üzemidőben a parkolás a kijelölt területeken díjköteles. A Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. szakmai igazgatóságainak ügyfélfogadási rendje pedig az alábbiakban olvasható rend szerint alakul.
Idén, október 26-28. között immár hatodik alkalommal rendezi meg a KEDD Animációs Stúdió az Országos Rajzfilmünnepet, amely keretében országszerte több mint 100 helyszínen − mozikban, művelődési és közösségi házakban, könyvtárakban − ünneplik ingyenes vetítésekkel az Animáció Világnapját. Az Országos Rajzfilmünnepnek a Palotanegyedben a Premier Kultcafé ad otthont.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvankettedik évfordulóján, a harcok egyik szimbolikus helyszínén, a Corvin közben tartotta ünnepi megemlékezését Józsefváros önkormányzata október 23-án délelőtt.
Józsefváros polgármesterével a most elindult Orczy negyed programról, a további tervezett beruházásokról, a körzeti rendészek munkájáról, az egészségügyi fejlesztésekről és az egyre bővülő sportolási lehetőségekről beszélgettünk.