Józsefvárosban Sára Botond eddigi alpolgármestert, a Fidesz-KDNP jelöltjét választották meg a kerület vezetőjévé. Kocsis Máté országgyűlési képviselő, korábbi polgármester szerint a választók az egész ellenzékről nyilvánítottak véleményt a vasárnapi józsefvárosi időközi polgármester-választáson, jelezték, hogy „ebből a bevándorláspárti ellenzékből sem külön-külön, sem együtt, összefogva nem kérnek”.
A József körút és Üllői út sarkán napjainkban egy bank áll, korábban azonban ezen a helyen nem pénzt kértek az emberek, hanem kávét. A Valéria kávéház nagy teraszával, biliárdasztalával várta a medikusokat, tiszteket és természetesen az irodalmi élet szereplőit: gyakran megfordult itt Ambrus Zoltán, Gárdonyi Géza, Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső is, így talán nem meglepő, hogy a Valéria kávéház több regényben is felbukkan.
Jelentős kedvezménnyel válthatnak bérletet és jegyet a kerületi lakosok az Erkel Színház egyes előadásaira. A jogosultságot – lakcímkártya bemutatásával – vásárláskor kell igazolni az Erkel Színház, illetve az Opera jegypénztáránál. A jelentős kedvezmények a Józsefvárosi Önkormányzat és a Magyar Állami Opera – Erkel Színház együttműködésének köszönhetők.
A Józsefváros újságban megjelent interjú Kocsis Mátéval, Józsefváros országgyűlési képviselőjével.
Tarlós István lassan nyolc éve áll a főváros élén, és mint mondja, az elmúlt évek munkájára visszatekintve leginkább következetességére és őszinteségére a legbüszkébb. Lapunknak adott interjújában kiemelte: erős és jó a kapcsolat a főváros és Józsefváros között, a kerületben a közeljövőben is jelentős beruházások várhatók. A Blaha Lujza tér felújítása, a józsefvárosi strand és fürdő terve mellett a hajléktalanság-problémáról és a közelgő, kerületi polgármester-választásról is beszélgettünk Budapest főpolgármesterével.
Az Európa Belvárosa Program harmadik szakasza (EUB III) volt a központi témája a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) szervezésében június 27-én este, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban megtartott lakossági fórumnak.