Keleti Éva rendhagyó fotográfiáit tekinthetik meg az érdeklődők a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kisgalériájában november 3-ig, a könyvtár nyitvatartási idejében. Az Exponált irodalom címet viselő kiállítás néhány ismertebb kép mellett eddig sosem publikált darabokat is tartalmaz.
Negyedik éve már, hogy kerületi időskorúakkal telik meg a Rhema Rendezvényközpont nagyterme a Józsefvárosi Önkormányzat által életre hívott szüreti mulatságon, amelyet idén október 7-én rendeztek meg az Idősek világnapja alkalmából. A jelenlévő csaknem kilencszáz szépkorút Kocsis Máté polgármester köszöntötte, aki kiemelte: „Józsefváros számít idős lakóira, és ők is számíthatnak Józsefvárosra”.
Szeptember 28-án mutatták be a nagyközönségnek Józsefváros Topotékáját a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteményében. Az informatikai platform mindenki számára hozzáférést biztosít olyan, helyi vonatkozású személyes dokumentumokhoz, amelyeket tulajdonosa a dokumentumtár rendelkezésére bocsátott.
Mária Terézia, a magyarok királynője címmel rendeztek csütörtökön konferenciát a Magyar Nemzeti Múzeumban. A rendezvény fő célja az volt, hogy az előadók bemutassák a 300 éve született királynő történelmi szerepét és jelentőségét elsősorban magyar szempontból.
Rövid nyári pihenés után újra elindult a kerületi önkormányzat, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ (H13) közös rendezvénysorozata, a Józsefvárosi Üzleti Klub. Szeptember 26-án a Klub állandó vendége, Egry Attila alpolgármester mellett dr. Liki Szilvia, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatási referense, Juhász Ildikó, a BKIK munkatársa és Bonyhády Elek, a Kamara kerületi Tagcsoportjának elnöke tartott tájékoztatót az érdeklődőknek.
Az utóbbi években tovább erősödött a Palotanegyedben a lokálpatriotizmus, kifejezetten jól csengő név lett a Palotanegyed, amelyhez fejlesztések is látványosan hozzájárultak. Az eddig megvalósult projektekről, jelenlegi tervekről és a kerület egészét érintő fejlesztésekről Egry Attila alpolgármesterrel, a Palotanegyed képviselőjével beszélgettünk.