Jelentős kedvezménnyel – 500 forintért – válthatnak jegyet a kerületi lakosok az Erkel Színház több előadására. A jogosultságot – lakcímkártya bemutatásával – vásárláskor kell igazolni a színház jegypénztárnál. Az Erkel Színház ezen felül 50 százalékos kedvezményt biztosít Puccini Bohémélet napi belépőjének árából is. A jelentős kedvezmények a Józsefvárosi Önkormányzat és a Magyar Állami Opera – Erkel Színház együttműködésének köszönhetők.
Józsefváros múltja és jelene
Ünnepi üléssel emlékezett meg a Józsefvárosi Helytörténeti Tanács városrészünk 240. születésnapjáról november 13-án a Polgármesteri Hivatal dísztermében. A Sántha Péterné alpolgármester szervezésében és moderálásával lezajlott eseményen a téma kutatói: szakemberek és lokálpatrióták vezették be a hallgatóságot kerületünk gazdag művészettörténeti, kulturális és történelmi örökségébe.
240 éves Józsefváros
Nincs november Bródy-ősz nélkül. Nem volt ez másként idén sem: november 11-én már harmadik alkalommal rendezte meg hagyományos rendezvényét a Civilek a Palotanegyedért Egyesület, amelynek keretében helytörténeti sétákkal, zenei programokkal és látványos fényfestéssel várták az érdeklődőket több helyszínen a városrészben.
III. Bródy-ősz
Pénteken kezdetét vette a III. Bródy-ősz elnevezésű rendezvény, amellyel a Civilek a Palotanegyedért Egyesület csatlakozott a kerület 240. születésnapját ünneplő programsorozathoz is. A H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban tartott nyitóünnepségen Szilágyi Demeter, a városrész önkormányzati képviselője mondott köszöntőt.
Kerületünk fennállásának 240. évfordulója alkalmából az önkormányzat Józsefváros címerével ellátott ünnepi zászlókat adományoz a kerületi lakóházak részére. A címeres lobogók egy részét kerületünk alpolgármesterei és önkormányzati képviselői adták át a napokban.
Józsefváros adott otthont a rendszeresen megrendezésre kerülő KKVHÁZ elnevezésű programsorozat októberi rendezvényének, amely a "Vállalkozásfejlesztés Budapesten, avagy, mit tehet egy kerület és mit tehetnek a kerületi vállalatok?" címet viselte. A témát fővárosi és kerületi vállalkozók és szakemberek, valamint józsefvárosi intézmények képviselői és Sára Botond alpolgármester vitatták meg, ötletekkel és meglátásaikkal segítve egymás munkáját.