1920. június 4-én írták alá az első világháborút lezáró békeszerződés hazánkra vonatkozó okmányát, amelynek rendelkezései nyomán mintegy 3,3 millió magyar lett a szomszédos országok – gyakran másodrendű – állampolgára.
Idén is lesz Kórusok éjszakája, amelynek keretében több mint 500 énekhang szólal meg 76 koncerten Józsefvárosban, a Palotanegyed 15 különböző helyszínén. A zenés forgatag június 4-én, délután négy órakor kezdődik az Éneklő Utcával a Kálvin téri aluljáró Baross utcai kijáratánál.
Kiállítás nyílt a Francois Fiedler Gyermekrajz Pályázatra beérkezett, válogatott pályaművekből, amely ingyenesen megtekinthető 2016. június 10-ig, a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központ galériájában.
Tizenharmadik alkalommal rendezték meg Budapesten a Református Zenei Fesztivált, amelynek egyik látványos programeleme minden évben a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén éneklő, ötszáz fős fesztiválkórus szolgálata. Május 28-án az ökumenikus igehirdetéssel egybekötött esemény résztvevőit Sántha Péterné alpolgármester köszöntötte.
Immár negyedik éve tart Üzleti Klubot Józsefváros önkormányzata a kerület vállalkozóinak a Horánszky utcai Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban.
Józsefváros költségvetése, gazdasági aktualitásai és egy kedvező vállalkozási hitelkonstrukció lesz a fő téma a következő Józsefvárosi Üzleti Klubon május 31-én, reggel 9 órakor, továbbá bemutatkozik a Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. (SZPI) is.